资源描述
Unit 3 puters一、阅读理解。In bringing up children, every parent watches eagerly the childs acquisition of each new skill-the first spoken words, the first independent steps, or the beginning of reading and writing. It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate, but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child: This might happen at any stage. A baby might be forced to use a toilet too early, a young child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads. On the other hand, though, if a child is left alone too much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself.Patents vary greatly in their degree of strictness towards their children. Some may be especially strict in money matters. Others are severe over times of ing home at night or punctuality for meals. In general, the controls imposed represent the needs of the parents and the values of the munity as much as the childs own happiness.As regards the development of moral standards in the growing child, consistency is very important in parental teaching. To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality. Also, parents should realize that “example is better than precept”. If they are not sincere and do not practice what they teach, their children may grow confused, and emotionally insecure when they grow old enough to think for themselves, and realize they have been to some extent fooled.A sudden awareness of a marked difference between their parents principles and their morals can be a dangerous disappointment.1.Eagerly watching the childs acquisition of new skills _.A. should be avoidedB.is universal among parentsC. sets up dangerous states of worry in the childD. will make him lose interest in learning new things2.In the process of childrens learning new skills, parents _.A. should encourage them to read before they know the meaning of the words they readB. should not expect too much of themC. should achieve a balance between pushing them too hard and leaving them on their ownD. should create as many learning opportunities as possible3.The second paragraph mainly tells us that _.A. parents should be strict with their childrenB. parental controls reflect only the needs of the parents and the values of the munityC. parental restrictions vary, and are not always intended for the benefit of the children aloneD. parents vary in their strictness towards their children according to the situation4.In moral matters, parents should _.A. observe the rules themselvesB.be aware of the marked difference between adults and childrenC. forbid things which have no foundation in moralityD. consistently ensure the security of their children 【文章大意】在孩子的成长过程中,父母的教育与期望值要有一个“度”,不能揠苗助长;同时,父母也要以身作则,为孩子树立一个榜样。1.B 【解析】推理判断题。根据文章第一段开头的“In bringing up children,every parent watches eagerly the childs acquisition of each new skill”可知,既然是每位父母都会这样做,那么这种做法在父母中就是普遍的,故选B。3.C 【解析】主旨大意题。文章第二段的大意是“父母对孩子的严格程度有很大的不同”。故选C。4.A 【解析】推理判断题。根据文章第三段第四句“If they are not sincere and do not practice”及文章最后一段可以得出结论,关于道德教育问题,父母应该以身作则,做孩子的好榜样,故选A。二、单句语法填空1Misunderstanding (arise) from lack of social munication, unless handled properly, may lead to serious problems.答案:arising2They (total)overlooked the study of this important subject.答案:totally3Though the problem given by the teacher was difficult,the boy said that he could find the (solve) to it.答案:solution4Her car broke down on her way to the park; as result, she had to ask someone to repair it.答案:a5 children get older, they bee more and more interested in the things around them.答案:As6This question is too difficult for the children. I think wed better find a way to (simple) it.答案:simplify7He was so absorbed in watching the car passing by he didnt notice his friends ing.答案:that8The king signalled him (be) quiet and went on speaking.答案:to be9With global warming being more and more serious, it wont be long some coastal cities disappear.答案:before10Many people thought highly of what he said, but (person), I thought he just showed himself off.答案:personally三、完形填空。I was looking through some old photo albums the other day.I had 1 done that many times before but I felt a sudden 2 to see them again.I found myself 3 so many beautiful memories from my childhood.There was my dear Nana giving me a thorough 4 when I was a newborn baby.There was me and my brother standing in front of the worlds ugliest 5 our favorite Christmas tree.There was my beautiful Mom 6 me on her lap.Then the pictures seemed 7 all of a sudden because my eyes were wet.I just couldnt 8 the tears.“What is going on?”I 9 I hadnt cried the last time.But what was 10 now?I soon saw that it was I who changed.I had 11 My spirit had walked a little further down the 12 of love.I realized as long as they came with a warm heart,wet eyes were 13 to be ashamed of.I smiled and I felt Mom and Nana smiling 14 on me from Heaven.Leo Buscaglia said:“Im not afraid of 15 They clean out my eyeballs.” I think they clean out our 16 as well.They help us to wash away our pain,fear and grief(悲伤)They help us to 17 our love and goodness.They help us to bee who we are 18 to be.The next time you feel your tears starting,just let them 19 Life is full of smiles and tears.Only by allowing them both can we 20 live.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议的文章。再次看老相册时,作者重温了童年的一些美好回忆,并流下了眼泪。作者从而感悟到生活中充满欢笑和眼泪,只有允许它们两者都存在,我们才能真正地生活。1A.neverBeverCalready DnearlyC解析:根据下文的“many times before”以及“I hadnt cried the last time.”可知,作者应该不止一次看过这些老相册,故此处表示作者之前已经(already)多次看过这些老相册了。2A.appeal BsadnessCfear DurgeD解析:此处表示作者突然有再次看老相册的冲动(urge)。appeal“恳求”;sadness“悲伤”;fear“害怕”。3A.shaping BrelivingCescaping DbuildingB解析:此处表示作者重温(reliving)了许多来自童年时期的美好回忆。shape“塑造”;escape“逃避”;build“建造”。4A.bath BspeechChug DsurveyA解析:根据下文的“when I was a newborn baby”可知,此处表示作者还是个新生儿时,奶奶给她彻底洗澡,故选A项。5A.and BbutCor DasB解析:空前的“the worlds ugliest”和空后的“our favorite”之间为转折关系,故用并列连词but。6A.spinning BpossessingCholding DwalkingC解析:根据下文的“on her lap”可知,此处应表示“我漂亮的妈妈把我抱着放在她的腿上”。hold意为“抱着; 托着”,符合语境。spin“快速旋转”;possess“拥有”;walk“走; 遛”。7A.beautiful BblankCabnormal DvagueD解析:上文提到了作者正在看老照片,根据下文的“because my eyes were wet.the tears”可知作者流泪了。根据常识可知,此处表示这些老照片变得模糊(vague)了。beautiful“漂亮的”;blank“空白的”;abnormal“不正常的”。8A.fight back Bfight withCfight for Dfight againstA解析:根据上文的“because my eyes were wet”和下文的“I hadnt cried the last time.But.”可知,作者这次看老照片的时候哭了,此处表示作者遏制不住眼泪。fight back“忍住;抑制住”,符合语境。fight with“与争斗”;fight for“努力争取”;fight against“对抗”。9A.found BwonderedChesitated DdiscussedB解析:作者以前看老照片没有哭,而这次看老照片却哭了。所以作者想知道(wondered)发生了什么。find“发现,找到”;hesitate“犹豫,迟疑”;discuss“讨论”。10A.heartbreaking BwrongCdifferent DdisturbingC解析:根据下文的“I soon saw that it was I who changed.”可知,作者很快明白,是她自己和以前不一样了。故之前作者想知道的问题是“现在有什么是不同的呢”。故选C项。11A.grown BmisunderstoodCinsisted DstruggledA解析:根据下文的“My spirit had walked a little further down the _ of love.”可知,此处应表示作者的心灵已经在爱的道路(path)上走得更远了一点了,即作者已经成长(grown)了。12A.feast BpathCexpectation DcircleB解析:参见上题解析。feast“宴会”;expectation“期望”;circle“圈子”。13A.everything BsomethingCanything DnothingD解析:根据上文的“as long as they came with a warm heart”以及下文的“I smiled”可知,该句表示含泪的眼睛没有什么(nothing)可羞愧的,只要它们伴随着一颗温暖的心而来。14A.forward BupwardsCdown DbehindC解析:根据下文的“on me from Heaven”可知,此处表示作者感到妈妈和奶奶从天堂向下(down)冲着自己微笑。15A.tears BfailuresCdeaths DillnessesA解析:根据语境尤其是下文的“They clean out my eyeballs.”可知,此处表示“眼泪清洗了我的眼球”,故选tears。16A.petence BinsideCidentification DdevelopmentB解析:根据下文的“They help us to wash away our pain,fear and grief(悲伤)They help us to.to be.”可知,此处表示眼泪不仅清洗了我们的眼球,也清洗了我们的内心(inside)。petence“能力”;identification“辨认”;development“发展”。17A.look through Bclean outClearn from Dreconnect toD解析:第一段提到老照片让作者的美好回忆重现,故这里应该是表示“眼泪帮助我们重新找回我们的爱和善良”。reconnect to“重新连接”,在这里引申为“重新找回”。look through“浏览”;clean out“把清洗干净”;learn from“向学习”。18A.used BremindedCforced DmeantD解析:此处表示眼泪可以帮助我们成为我们想成为的人。be meant to do“打算; 想要”。19A.separate BstayCflow DdisappearC解析:根据上文提到的眼泪的好处可知,此处表示下次你感觉到眼泪开始流的时候,那么就让它们流下来吧。故选C项。20A.truly BroughlyCgenerally DtentativelyA解析:生活中充满笑和泪,只有允许它们都存在,我们才能真正地(truly)生活。roughly“粗略地”;generally“大体上”;tentatively“试探性地”。四、单句改错1Under the help of the puter, it is now easy to deal with and share information. 答案:UnderWith2With the wealth of the country increases, more waste will be produced. 答案:WithAs或increasesincreasing3In the way, Im glad you made that mistake, for it will serve as a warning to you. 答案:thea4The environment of Hong Kong is very outstanding that it is chosen as one of the worlds most livable cities. 答案:veryso5Can you give me some advice on what to deal with this difficulty? 答案:whathow或dealdo五、单元语法现在完成时的被动语态1(2016上海卷)In recent years,stress (regard) as a cause of a whole range of medical problems,from high blood pressure to mental illness.答案:has been regarded2(2015天津卷)Despite the previous rounds of talks,no agreement (reach) so far by the two sides.答案:has been reached3(2018江苏东台月考)So far, large quantities of information (send) to the pany by email, which has a great effect on improving the quality of its products.答案:have been sent4In the past ten years,a lot of trees (plant) on the hills in my hometown.答案:have been planted5Why do you look so upset?The electricity was cut off suddenly and my essay (leave) unfinished since.答案:has been left
展开阅读全文