浙江专用2020版高考英语大一轮新优化复习考点强化练22Unit2TheUnitedKingdom新人教版必修5 .doc

上传人:tia****nde 文档编号:6335121 上传时间:2020-02-23 格式:DOC 页数:6 大小:44.50KB
返回 下载 相关 举报
浙江专用2020版高考英语大一轮新优化复习考点强化练22Unit2TheUnitedKingdom新人教版必修5 .doc_第1页
第1页 / 共6页
浙江专用2020版高考英语大一轮新优化复习考点强化练22Unit2TheUnitedKingdom新人教版必修5 .doc_第2页
第2页 / 共6页
浙江专用2020版高考英语大一轮新优化复习考点强化练22Unit2TheUnitedKingdom新人教版必修5 .doc_第3页
第3页 / 共6页
点击查看更多>>
资源描述
Unit 2 The United Kingdom.阅读理解AI could never have imagined what I would achieve through football.I owe my life,everything I have to football.My life in football began with my granddad Joe,who took me to my first game.Over the years,Ive been lucky enough to enjoy many of our highlights.Ive played on every continent and everywhere Ive played,Ive seen the popularity of English football.I am proud to have been part of the success that English football has enjoyed over the past twenty years.When my granddad took me to my first game,I could never have imagined that,almost 30 years on,FIFA would invite me to take part in the 2010 World Cup Tour.My granddad would have been so proud to have seen that.Unfortunately the day before I flew out for the draw my granddad died.That was a year before today.He was an important figure in my life.He started me in football;he guided me through my career.My granddad was certainly as proud of me as I was of him.Now I want to do something that will make my grandchildren proud.Through FIFA and President Blatters good work,Ive seen the good that football can do.Ive seen how it can change lives in all sorts of ways.Ive seen this in South Africa,in Thailand,in Sierra Leone and all over the world.Now I want to do more and thats why Im here today.In fact,its why everyone from the England bid,from Prime Minister to Prince William,is here today.Because working together,the FIFA World Cup can achieve so much for so many people,and bring benefits that will be felt over generations.You all can make this happen.Each of you has the chance to create opportunities for young people in every corner of the world.Our dream is to stage a World Cup that benefits billions.Our dream is to stage a World Cup that makes you,your grandchildren and everyone in football truly proud.Thank you very much.【语篇导读】本文是应用文。文章是贝克汉姆在英国申办2018年世界杯时的演讲。1.What is the authors attitude towards his granddad?A.Grateful.B.Doubtful.C.Sympathetic.D.Disapproving.答案A解析推理判断题。由第三段中的“He was an important figure in my life.He started me in football;he guided me through my career.”可推断,作者对他的爷爷持感激的态度。2.The underlined word “You” in Paragraph 4 probably refers to “”.A.people from the England bidB.young British football loversC.young people who have benefited from the World CupD.people who decide which country holds the World Cup答案D解析代词指代题。由第四段中的“thats why Im here today.In fact,its why everyone from the England bid,from Prime Minister to Prince William,is here today.”及最后一段开头的“Our dream is to stage a World Cup.”可推断,画线词指代有权决定哪个国家举办世界杯的人。3.Where is the text most likely to have been taken from?A.A speech.B.A short story.C.A book review.D.A personal diary.答案A解析推理判断题。通读全文尤其是根据文中最后一句“Thank you very much.”可推断,本文是作者在英国申办世界杯时的演讲。BYou wake up in a beautiful seaside town.Its a beautiful day and you decide to go for a walk.The first person you see on the street waves at you as if they know you.Do you know them?You dont think so.You move on,then another person waves and smiles at you.And then one after another does so.Youre pretty sure you dont know any of them.No,youre not in Black Mirror.Youre in Rock Hall,Maryland,where everyone waves and smiles.Locals call it the “Rock Hall wave,” and it helps give this tiny village its typical small-town feel.Rock Hall is a historical harbor town,with roughly one-quarter of the residents (居民) earning their living on the water.Independent mercial fishermen,known as “watermen” fish for crabs (蟹),oysters(牡蛎) and more in all kinds of weather.“I call them the last cowboys on the Chesapeake Bay,” says Rock Hall resident Tom McHugh.Although watermen may look tough,theyre just as friendly as everyone else in Rock Hall.“The watermen have one hand down watching for crabs,and the other hand automatically goes up as you go by,” says McHugh.“Its an identifying part of Rock Hall friendliness,no matter where you are.”“Its a very weling munity,” says McHugh.“It doesnt matter if it is a truck or a Benz (奔驰) you just wave.”At first,this precious local custom confuses people,but soon,even most short-term visitors begin to return the favor.“Most people wave back,” says Rock Hill Mayor Brian Jones.“Its really unique,the friendliness.Its a signature thing in Rock Hall.”【语篇导读】本文是旅游推介文章。它介绍了美国的幽静海边渔村 Rock Hall。这是个好客的,过着自给自足生活的小渔村。那里的人们,无论是富豪还是普通人,都有一个称之为“Rock Hall wave”的风俗:无论见到是否熟悉的人都要面带微笑地挥手致意。4.What does the small-town feel result from?A.Rock Hall.B.Black Mirror.C.Friendship and beauty.D.Rock Hall wave.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“Locals call it the Rock Hall wave,and it helps give this tiny village its typical small-town feel.”可知D项正确。关键要理解it在此指代“Rock Hall wave”。5.Which of the following can be used to replace the underlined word “tough” in Paragraph 4?A.Violent.B.Difficult.C.Unfriendly.D.Hard.答案C解析词义猜测题。根据第四段中的“as friendly as everyone else in Rock Hall”可知:“tough”与“friendly”意思相反,故选C项。6.What does the sentence “It doesnt matter if it is a truck or a Benz you just wave.” mean?A.Anyone in the town is friendly to each other whatever they are.B.Anyone in the town is friendly to each other whenever they are.C.Anyone in the town is friendly to each other whatever they are doing.D.Anyone in the town is friendly to each other wherever they are from.答案A解析推理判断题。根据第六段中的“It doesnt matter if it is a truck or a Benzyou just wave.”可知:在Rock Hall小渔村中的任何人,无论是普通人还是富豪,(见面时)都相互友好地挥手致意。此处“a truck or a Benz”应理解为“普通人、富豪”的代名词。7.Which of the following is the best to match the last paragraph?A.Practice makes perfect.B.Do in Rome as Rome does.C.Dont judge by appearance.D.He who has never been to the Great Wall is not a true man.答案B解析推理判断题。根据第七段中的“soon,even most short-term visitors begin to return the favor.”可推断出,即使短期停留的游客不久后也会加入“Rock Hall wave”中来,进而得知B项“入乡随俗”正确。.七选五Everybody knows the importance of drinking enough water.As we all know,drinking water benefits your skin,muscles and organs.1.The major reason for that is related to human biological needs.When youre a baby,youre 75 percent water.Then,as the years get higher,you get drier.2. It helps you lose weight,according to a study from the University of Birmingham.The researchers found that drinking 500 ml of water thirty minutes before a meal helped participants lose 10 more pounds than those who did not.3. All participants were advised to improve their diet and physical activity levels.84 overweight adults were involved.Among them 41 were told to “preload” with water,while 43 were told to control their water intake before eating.After 12 weeks,the participants instructed to “preload” with water lost 2.87 pounds more than those in the control group on average.In addition,the participants preloading with water before each of their three main meals every day lost 9.48 pounds over the 12 weeks.4.Dr.Helen Parretti,a lecturer at the University of Birmingham,had this to say of the study:5. Just drinking 500 ml of water,three times a day,before your main meals may help reduce your weight.and this could be an easy way for weight loss.Furthermore,it can be significant for an individual to lose extra weight,making a potential contribution to public health.A.Another reason to drink water is right here.B.The study began with a weight management consultation.C.The beauty of these findings is that losing weight is simple.D.But not everyone can get access to tap water in some areas.E.It also helps prevent certain diseases and improve your mood.F.In contrast,those preloading once a day or never,lost just 1.76 pounds.G.So kids should drink more water instead of coke to keep healthy.答案与解析【语篇导读】本文是一篇说明文。文章向我们说明了喝水的重要性。1.E根据上文“Everybody knows the importance of drinking enough water.As we all know,drinking water benefits your skin,muscles and organs.”可知,本段主要是说喝水的重要性和对人体的益处。E项进一步阐述了喝水的好处,承接上文。故选E项。2.A根据上文“The major reason for that is related to human biological needs.”和下文“It helps you lose weight,according to a study from the University of Birmingham.”可知,此处是讲人需要喝水的两个原因。故选A项。3.B本段主要讲的是研究者们所做的一个实验。B项引起下文,进一步介绍实验的细节,符合语境。故选B项。4.F根据上文“In addition,the participants preloading with water before each of their three main meals every day lost 9.48 pounds over the 12 weeks.”可知,F项“相反,那些一天只有一次在饭前喝水和从不在饭前喝水的人只减了1.76磅”与上文形成对比,突出了多在饭前喝水的好处,符合语境。故选F项。5.C根据下文“Just drinking 500 ml of water,three times a day,before your main meals may help reduce your weight.”可知,减肥很简单,饭前喝水就可以。故选C项。.语篇填空(2017浙江)Easy Ways to Build VocabularyIts not all that hard to build an advanced and large vocabulary.Like many things in life,its 1. ongoing process,and the best part of the process is that theres enough room for improvement,2. means youll just keep getting better and better.Of course you have to work at it.You wouldnt think that a few 3. (month) of exercise in your teens would be enough 4. the rest of your life,and thats also true for building your vocabularyyou have to keep at it daily,and pretty soon you will find that you have an excellent vocabulary.One of the 5. (effect) ways to build vocabulary is to read good books.You need to 6. (real) read at least one good book a week,preferably a classic.This isnt as hard as it 7. (sound),and it is far better than any other method because you improve your vocabulary while 8. (read) an interesting piece of literature.Another nice thing is that you learn both new words and 9.(they) use unconsciously,meaning that you will tend to use the words 10. (learn) this way in conversations almost automatically.答案与解析【语篇导读】本文是一篇说明文。积累词汇量不是一朝一夕的事情,而是一个长期坚持的过程。文章告诉我们,阅读是提高词汇量的有效途径之一。1.an考查冠词。process为可数名词单数形式,且ongoing为元音音素开头,故此处为不定冠词an。2.which考查定语从句。此处为which引导的非限制性定语从句,which在从句中做主语。3.months考查名词。由空格前的a few可知,此处应为名词month的复数形式。4.for考查介词。be enough for sth.为固定搭配,意为“对足够”。5.effective考查形容词。此处用形容词effective修饰名词ways,意为“有效的方法”。6.really考查副词。此处为副词really修饰动词read。7.sounds考查动词的时态语态。根据上下文可知,此处应为一般现在时的主动语态,因主语it为第三人称单数,故此处应填sounds。8.reading考查非谓语动词。此处为“while you are reading”的省略形式,动词read与逻辑主语you之间为主动关系,故用动词-ing形式做状语。9.their考查代词。此处为形容词性物主代词their修饰名词use。10.learned/learnt考查非谓语动词。此处为非谓语动词做后置定语修饰名词words,因两者为被动关系,故用过去分词learned/learnt。
展开阅读全文
相关资源
正为您匹配相似的精品文档
相关搜索

最新文档


当前位置:首页 > 图纸专区 > 高中资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!