2019版高考英语一轮复习 Unit 2 The United Kingdom夯基提能作业 新人教版必修5.doc

上传人:xt****7 文档编号:3909509 上传时间:2019-12-28 格式:DOC 页数:7 大小:91KB
返回 下载 相关 举报
2019版高考英语一轮复习 Unit 2 The United Kingdom夯基提能作业 新人教版必修5.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019版高考英语一轮复习 Unit 2 The United Kingdom夯基提能作业 新人教版必修5.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019版高考英语一轮复习 Unit 2 The United Kingdom夯基提能作业 新人教版必修5.doc_第3页
第3页 / 共7页
点击查看更多>>
资源描述
Unit 2The United Kingdom.阅读理解A(2017江西新余模拟)Hands-on experience is still attractive to many buyers, although online ordering is popular in the UK today.Oxford StreetLondon is shoppers paradise, and most visitors head for Oxford Street. Halfway along is Selfridges, one of the worlds first department stores where the architecture and window dressing impress even before you go in. There are at least four other major stores on this street, plus Europes largest music shop. In December the atmosphere is especially festive because of the Christmas lights which are always lit by a politician, a great sportsman, or a superstar. Kensington High StreetA fashionable area for shopping is Kensington High Street. One of its department stores even has a roof gardengood for relaxing between purchases. Theres also an organic food superstore. Borough MarketOne of the oldest and best for food is probably Borough Market on the south bank of the Thames. Get off the underground at London Bridge and wander among fresh fish stalls, bakeries, and fruit and vegetable sellers. You can also buy special food to take away, like cheeses, pork pies, mustard and chutney.More places for bargainsPortobello Road on a Saturday is your best choice for jewelry or collectors items. Its a short walk from the subway station at Notting Hill Gate and you never know what you will find. For clothes, Camden Market is the place. It gets a little crowded at weekends, though. Convent Garden offers great experience for the simple pleasure of looking at jewelry and gifts.1.Oxford Street bees special in December for .A.the wonderful window dressingB.the Europes largest music shopC.the lights lit by a famous personD.many bargains to choose from2.To enjoy food, you can go to .A.Borough MarketB.Camden Market C.Kensington High StreetD.Portobello Road3.Where is this passage probably taken from?A.A science Book .B.A travelers journal.C.A trip guide.D.A news report.B(2018福建莆田一中高三模拟,C)A girl became a volunteer in the activities of Deathbed Care, which meant visiting and taking care of a patient suffering from an incurable disease whose days were numbered.The girl was assigned to look after an old man suffering from cancer whose children lived abroad. While the old man had a lot of savings his living conditions were not satisfactory. She was expected to fort him and keep up his spirits. Every Saturday the girl came on time to keep his pany, telling him stories. When he was having an intravenous drip (静脉滴注), she would help massage his arms. The doctor found the patient greatly improved mentally. The old man began to involve himself actively in the medical treatment and he seldom shouted at others.But something that happened made the doctor uneasy and puzzled. Each time the girl left, the old man would give her some money. The doctor did nothing to interfere (干涉), unwilling to offend the old man. A month later the old man showed evident signs of death after suffering a (昏迷) a few times. When rescued from the latest a, the old man told the doctor his last wish, “ I have deep sympathy for the girl. Will you be kind enough to help her finish her studies?” But the doctor knew that her family was well-off and she had no difficulty pursuing her studies. Sometimes she even came to the hospital in her fathers car.When the girl came at the weekend after the death of the old man, the doctor told her the bad news. She was very sad and burst into tears. Then she handed $ 500 to the doctor, saying,“The old man had all along thought I came to do the job because of poverty. He gave me money so that I could continue my schooling.” Then the doctor got the answer to the puzzle. In the last period of his life, the old man found it really pleasing to be able to help a girl badly in need.4.What kind of people do volunteers attend to in Deathbed Care?A.The patient in need of operations.B.The people suffering from cancer.C.The people suffering from disease.D.The patient without many days left.5.What can we infer about the old man according to Paragraph 2?A.He had abundant savings and he was cheerful.B.He frequently lost his temper before he met the girl.C.He was suffering from cancer and helped a poor girl.D.He asked the doctor to help the girl finish her studies.6.What is the real reason resulting in the old mans mental improvement?A.His childrens progress in their career.B.The intravenous drip that he had every Saturday.C.The pleasure of helping people in need.D.The girls good fort and care in his daily life.7.Why did the girl accept the old mans money?A.To keep up his spirits.B.To continue her schooling.C.To gather experience in voluntary work.D.To involve him in the treatment.语法填空(2018福建莆田一中高三模拟)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Phelps, the 31-year-old US swimming star, was seen1(have)purple circles on his shoulders and back at the Rio Olympics. The circles2 (cause) by an ancient Chinese treatment, in which he is a great3 (believe). The Chinese treatment, known as “baguan”, uses heated glass cups4 (create)suction (吸力) on the patients skin, causing circular marks.I remember some 40 years ago, when I fell sick, my mother always used cupping to treat me. It scared me. I would cry. 5 my mother would say: “Be patient! It will hurt you just a bit, like an ant bite.” So I would let her do it, and it6(usual) helped. Now when I have a cold I will go to a “cupping spa” and get it done. I trust medicines, but I also believe in cupping. I got it done just last month for my fever, 7 wasnt cured with medicines and injections. After one session of cupping the fever was8 (go).The US National Institute of Health says on9 (it) website that “cupping” is generally considered safe for10 (health) people when performed by a trained health professional.1. 2. 3. 4. 5.6. 7. 8. 9. 10.短文改错(2017河南鹤壁高级中学9月周练)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。As we all know, travelling can be an excited experience. Let me give you some advices that you have to pay attention. You can find out more about your destination by surf the Internet before you set out. You neednt take too many cash. Since it can be very convenient to pay in cash, using cheques is much more reliable. In additional, it will be wise of you to take an umbrella in case of it should rain. And if you are to travel abroad, youd better understand the cultural diversity. Keep in mind that being politely in foreign countries can help you had a wonderful trip.答案精解精析.阅读理解A语篇解读本文为应用文,介绍了伦敦的购物街区。1.C细节理解题。根据第二段中“In December the atmosphere is especially festive because of the Christmas lights which are always lit by a politician, a great sportsman, or a superstar.”可知,12月的气氛因为被政治家、运动员或超级明星点亮的圣诞灯而显得格外欢乐。故选C。2.A细节理解题。根据第四段可知,Borough Market是买食物的最佳选择之一。故选A。 3.C推理判断题。根据文章的介绍可知,本文介绍了伦敦的购物街区。故选C。 B语篇解读本文主要讲述了一个家庭富裕的女孩子做志愿者照顾一位临终的老人,但每次老人都会给女孩钱,最后在老人去世后,事情真相大白,女孩接受老人的钱只是为了让老人开心。4.D细节理解题。根据第一段可知,志愿者的任务是拜访并照顾病人,那些病人都是患有不治之症,生命垂危的人。故选D。5.B推理判断题。根据第二段中的The old man began to involve himself actively in the medical treatment and he seldom shouted at others.可知,在女孩来照顾他之后,他的精神状态好了很多,也积极地配合药物治疗,并且很少对别人大喊大叫了。说明之前老人经常发脾气。故选B。6.C推理判断题。根据文章最后一段的最后一句可知,老人因为能够帮助别人而感到非常高兴。故选C。7.A推理判断题。根据文章最后一段可知,女孩收老人给的钱是因为老人以为她家很穷,读书需要钱。能够帮助需要帮助的人,老人感到愉悦。所以女孩接受老人的钱是为了让老人保持愉快的心情。故选A。.语法填空语篇解读在里约奥运会上,31岁的美国游泳健将菲尔普斯肩膀和背部紫色的圆圈引起了人们的注意。本文以此为切入点,介绍了一种中国传统的治疗疾病的方法拔火罐。1.to havebe seen to do sth.被看到做某事。2.were caused考查时态和语态。the circles和cause之间为被动关系,所以句子用被动语态。再结合前文可知这件事情发生在过去,时态为一般过去时,故填were caused。3.believer考查词性变化。 in which he is a great believer为“介词+which”引导的非限制性定语从句,a为冠词,其后面应该填名词。be a believer in sth.深信某事。4.to create考查不定式。use sth. to do sth.意为“用某物做某事”。5.But考查连词。根据前文It scared me. I would cry.和后文母亲安慰作者的那些话可知前后文之间为转折关系,故填But。6.usually考查副词。usually为副词,表示“通常”,在此处作状语,故填usually。7.which考查非限制性定语从句。此处为非限制性定语从句,先行词为fever,关系词在从句中作主语,所以用which引导。8.gone考查词性变化。the fever was gone表示“退烧了”,gone在句子中作表语。9.its考查代词。website为名词,所以它的前面应该用形容词性物主代词,its表示“它的”。10.healthy考查词性变化。people为名词,它的前面应该用形容词修饰。health 为名词,表示“健康”;healthy为形容词,表示“健康的”, healthy people表示“健康的人”。故填healthy。.短文改错As we all know, travelling can be an excitedexciting experience. Let me give you some advicesadvice that you have to pay attention to. You can find out more about your destination by surfsurfing the Internet before you set out. You neednt take too manymuch cash. SinceThough/Although it can be very convenient to pay in cash, using cheques is much more reliable. In additionaladdition, it will be wise of you to take an umbrella in case of it should rain. And if you are to travel abroad, youd better understand the cultural diversity. Keep in mind that being politelypolite in foreign countries can help you hadhave a wonderful trip.表示“令人兴奋的”需用-ing形式的形容词。advice为不可数名词,无复数形式。定语从句中that作pay attention to的宾语,所以to不能省略。by为介词,后接动名词作宾语。cash在此处是不可数名词,表示“很多”需用much。句意:虽然用现金支付很方便,使用支票支付更可靠。上下文构成让步关系。故将Since改为Though或Although。in addition为固定搭配,意为“另外,此外”。此处需用连词引导条件状语从句,故去掉of。此处作表语,应用形容词。此处考查固定搭配。help sb. (to) do sth.意为“帮助某人做某事”。
展开阅读全文
相关资源
正为您匹配相似的精品文档
相关搜索

最新文档


当前位置:首页 > 图纸专区 > 高中资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!