(呼和浩特专用)2019中考英语高分总复习 第一篇 教材梳理篇 课时训练(七)Modules 5-6(八上)习题.doc

上传人:jun****875 文档编号:6060224 上传时间:2020-02-15 格式:DOC 页数:7 大小:107.50KB
返回 下载 相关 举报
(呼和浩特专用)2019中考英语高分总复习 第一篇 教材梳理篇 课时训练(七)Modules 5-6(八上)习题.doc_第1页
第1页 / 共7页
(呼和浩特专用)2019中考英语高分总复习 第一篇 教材梳理篇 课时训练(七)Modules 5-6(八上)习题.doc_第2页
第2页 / 共7页
(呼和浩特专用)2019中考英语高分总复习 第一篇 教材梳理篇 课时训练(七)Modules 5-6(八上)习题.doc_第3页
第3页 / 共7页
点击查看更多>>
资源描述
课时训练(七) Modules 56(八上)(限时:30分钟).单项选择1.2019原创 Lao Shes Teahouse the changes in Chinese society in fifty years.A.describes B.prepares C.chooses D.offers 2.2019原创 The World Wide Fund for Nature is to protect all animals.A.cheered up B.picked up C.taken up D.set up3.xx襄阳 Most of the wild animals are because of their bad living environment.So we must do something to save them.A.in need B.on duty C.at work D.in danger4.xx自贡改编 is your work going?It will be finished the end of this week.We must be on time.A.How; at B.What; in C.How; on D.What; at5.In order for the meeting, my sister forced herself to get up early this morning.A.not to be late B.not being lateC.to be late D.being late6.xx兰州 A nurse Carolyn will look after the baby when his mother away.A.naming; is B.naming; will be C.named; is D.named; will be7.xx宜宾改编 The child is crying. Please do something to make him .A.stop to cry B.stop crying C.to stop cryingD.to stop to cry8.We should do what we can our motherland.A.protect B.to protect C.protecting D.protected9.Have you watched the movie Wolf Warriors 2?Sure.My sister is it.We watched it together.A.proud of B.afraid ofC.good at D.interested in10.xx山西改编 If a student is able to somebody else what hes learnt from textbooks, it hes understood it well.A.post; produces B.lend; describes C.teach; shows D.learn; acts.xx葫芦岛 完形填空A young man introduced himself to the local expert on gems(宝石)and said he wanted to become a person like him. The expert 11 him because he feared that he would not have the patience to learn.The young man asked for a 12.Finally the expert told him,“Be here tomorrow.”The next morning the expert put a jade(玉) stone in the young mans hand and told him to hold it.He then went about his work, cutting, weighing, and setting gems.The young man sat 13 and waited without a word.The following morning, the expert again placed the jade stone in the young mans hand and told him to hold it.On the third, fourth, and fifth day, the expert 14 the exercise and the instructions.On the sixth day, the young man held the jade stone, 15 he could no longer stand the silence.He was not 16 enough to continue the exercise.“Master(师傅),” he asked, “when am I going to learn 17?”“Youll learn,” the expert replied and went about his business.Several days 18, the young mans anger doubled.One morning when the expert walked to him and asked him to reach out his hand, he was about to blurt out(脱口而出) that he could 19 no longer.But when the expert placed the stone in his hand, the young man exclaimed(惊叫)20 looking at his hand,“This is not the same jade stone!”11.A.refused B.encouraged C.accepted D.noticed12.A.challenge B.chance C.change D.choice13.A.stupidly B.carelessly C.comfortably D.quietly14.A.finished B.followed C.repeated D.took15.A.as B.or C.so D.but16.A.lucky B.patient C.proud D.excited17.A.something B.everything C.nothing D.anything18.A.ago B.before C.earlier D.later19.A.go away B.go on C.go out D.go off20.A.without B.with C.by D.through.xx衢州改编 阅读理解A lot of people play sports, but very few people become sports professionals(专业人员). If sports arent going to be your future, then why should you play them? Why should you train every day? Why should you work hard and feel sore(酸痛的) the next day? Wouldnt it be better to forget sports and only pay attention to your lessons?There are actually a lot of good reasons to play sports. First of all, sports are a great way to exercise. Exercising keeps you healthy and strong. It also helps you stay in a good state. When you exercise, your body produces endorphins(内啡肽). Endorphins give you more energy and make you feel happier.Sports are important for everyone, and they are especially important for young people. They teach young people about winning and losing. Also, they teach young people how to communicate and work as a team. For example, when you play football, you must learn how to communicate with your teammates and work together. Sports teach young people to respect their coaches, teammates, and people they fight against as well.Many reports say that sports help young people stay out of trouble. If a young person plays sports, he or she is less likely to have problems. This is because sports teach people about rules. They also teach people that if they work hard, they might succeed.Another good way of sports is that they make people leave their houses. These days, a lot of people spend too much time watching television and playing video games. When you play sports, you go outside and exercise in the sun. You take in fresh air. All of these things are important.Youre probably not going to become a sports professional, but that doesnt matter. Sports will help you become a better and happier person. Sports will help you make friends and stay healthy. Here is another good reason to play sports: sports are fun.21.The purpose of the first paragraph is to .A.introduce the topic B.make a surveyC.share knowledge of sports D.ask for advice22.Why does playing sports have a lot of good reasons?A.Because sports are important for everyone.B.Because sports are a great way to sleep.C.Because it can make people do their housework.D.Because sports will help you become a professional.23.The underlined word “They” in Paragraph 4 refers to .A.reports B.sports C.problems D.rules24.In the writers opinion, sports can bring people .A.happiness, health, friendship and funB.fashion, health, friendship and funC.happiness, wealth, health and courageD.health, courage, friendship and value25.The best title for this passage is “”.A.Sports are very interesting B.Sports teach people rulesC.Sports make people go outside D.Sports are good for everyone.用所给词或短语的适当形式填空describein the endactsciencelook afterpeacetake awaysavethink ofin common26.David gave the police a of his care.27.We hope to live in .28. energy, turn off the tap after you wash your hands.29.In The First Half of My Life, the actors and are excellent.30.He tried several times, and he succeeded.31.My little sister is ill, so I must her.32.What smells terrible, Ted?Im sorry.I my shoes and wash them at once.33.Do you want to do a experiment?34.Though they are twin brothers, they have nothing .35.What do you the new lifestyle? Its OK.xx济宁改编 阅读理解填词 A Spring MorningThis spring morning in bed Im lying, Not to awake till the birds are crying,After one night of wind and showers, How many are the fallen flowers!(Translated by Xu Yuanchong) This poem was 36.w by Meng Haoran(689740), who lived 37.d the Tang Dynasty. It might be one of the most 38.f poems about spring in China.People like to read it 39.w they wake up on a spring morning.Meng didnt directly say how 40.m he loved spring. 41.I,he wrote about the details of the season: the birds, wind, rain 42.s and fallen flowers.His 43.d of these things showed 44.u the joy he felt during springtime.Meng chose to write about the sounds of spring.These sounds 45.a readers to picture spring using their own imagination.参考答案.1.A2.D3.D根据下句中的“to save them”可知上句应为“大多数野生动物处于危险之中”。故选D。4.A5.A6.C考查非谓语动词和动词的时态。named,过去分词表示被动,意为“被命名为”;在时间状语从句中,用一般现在时表示将来。故选C。7.Bmake sb. do sth.意为“使某人做某事”,排除C、D两项;stop doing sth. 意为“停止做某事”,指停止正在进行的事情。前句提到了“这个孩子正在哭”可推知后句应表示“想办法让他不要哭了”。故选B。8.B9.D10.C.主旨大意 本文是一篇记叙文。文章讲述了一个年轻人想向一位宝石专家学习并成为他那样的人。宝石专家因为担心年轻人没有耐心,拒绝了这位年轻人。年轻人再三要求下,宝石专家让年轻人握住一块玉石,安静地等在一旁,而专家继续他的切割、称重等工序。起初这位年轻人还有耐心,后来年轻人失去耐心时,宝石专家让他摊开手掌,把宝石放进他的手中,年轻人立刻分辨出这不是以前那块了。11.A考查动词辨析。根据空后的原因可知宝石专家“拒绝”了这位年轻人。故选A。12.B考查名词辨析。根据下一句“Be here tomorrow.”可知这位年轻人要求给自己一个“机会”。故选B。13.D考查副词辨析。根据“without a word”可以看出此处指“安静地”。故选D。14.C考查动词辨析。根据下文的“continue”可知,此处指 “重复”着让年轻人手握宝石的动作和指令。故选C。15.D16.B17.A考查代词辨析。结合语境可知,年轻人认为自己还没开始真正的学习,因此他询问专家何时开始学习“某事”。故选A。18.D19.B考查动词短语辨析。根据上文提到年轻人对不断重复握着玉石的指令感到如此郁闷,表示自己无法“继续”了。故选B。20.A.主旨大意 本文是一篇议论文。文章介绍了做运动的好处:运动使人健康、强壮;运动使年轻人学会与人交流和团队协作;运动教会人们规则;运动使人尽可能少地待在家里玩,而去户外锻炼;运动使人交到朋友,成为一个快乐的人。21.A写作意图题。第一段提出了四个关于运动的问题,目的是导出话题做运动的理由。故选A。22.A23.B代词指代题。根据前句“sports teach people about rules.”可知,“They also teach people that”中的they指代sports。故选B。24.A细节理解题。短文最后一段是作者得出的结论:运动能给人们带来幸福、友谊、健康和快乐。故选A。25.D标题归纳题。通读全文可知,短文谈论的是做运动的好处。选项A、B、C都不全面,选项D所述“运动对每个人都有益处”和短文大意一致。故选D。.26.description27.peace28.To save29.actresses 30.in the end31.look after32.will take away33.scientific34.in common35.think of.36.written37.during38.famous39.when 40.much41.Instead42.showers43.descriptions44.us45.allow
展开阅读全文
相关资源
正为您匹配相似的精品文档
相关搜索

最新文档


当前位置:首页 > 图纸专区 > 中学资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!