2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析) (I).doc

上传人:xt****7 文档编号:4283925 上传时间:2020-01-05 格式:DOC 页数:20 大小:95KB
返回 下载 相关 举报
2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析) (I).doc_第1页
第1页 / 共20页
2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析) (I).doc_第2页
第2页 / 共20页
2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析) (I).doc_第3页
第3页 / 共20页
点击查看更多>>
资源描述
2019-2020学年高一英语上学期第一次月考试题(含解析) (I)本试卷分:120分 测试时间:100分钟第I卷第一部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A, B, C和D)中.选出最佳选项.A couple from Miami, Bill and Simone Butler, spent sixty six days in a life-raft (救生艇) in the seas of Central America after their boat sank.Twenty-one days after they left Panama in their boat, Simony, they met some whales (鲸鱼). “They started to hit the side of the boat,” said Bill, “and then suddenly we heard water.” Two minutes later, the boat was sinking. They jumped into the life-raft and watched the boat go under the water.For twenty days they had tins of food, biscuits, and bottles of water. They also had a fishing-line and a machine to make salt water into drinking water two things which saved their lives. They caught eight to ten fish a day and ate them raw (生的). Then the line broke. “So we had no more fish until something very strange happened. Some sharks (鲨鱼) came to feed, and the fish under the raft were afraid and came to the surface. I caught them with my hands.”About twenty ships passed them, but no one saw them. After fifty days at sea their life-raft was beginning to break up. Then suddenly it was all over. A fishing boat saw them and picked them up. They couldnt stand up. So the captain carried them onto his boat and took them to Costa Rica. Their two months at sea was over.1. Bill and Simone were traveling _ when they met some whales.A. in a life-raft B. in MiamiC. in Simony D. in Panama2. During their days at sea, _ saved their lives.A. tins of food and bottles of water B. a fishing-line and a machineC. whales and sharks D. Twenty passing ships3. After their boat sank, the couple _.A. jumped into the life-raft B. heard waterC. watched the boat go under water D. stayed in the life-raft4. When they saw the fishing boat which later picked them up, _.A. they were too excited to stand upB. they couldnt wait to climb onto the boatC. their life raft was beginning to break upD. they knew their two months at sea would be over【答案】1. C 2. B 3. D 4. D【解析】本文是一篇记叙文。作者主要讲述了一对夫妇如何遇到海难,然后在海上的救生艇上生活了66天后获救的小故事。【1题详解】细节理解题。根据第二段第一句Twenty-one days after they left Panama in their boat, Simony, they met some whales (鲸鱼).可知,他们是在Simony旅游时遇见whales的。故选C。【2题详解】细节理解题。根据短文第三段中They also had a fishing-line and a machine to make salt water into drinking water two things which saved their lives.可知,a fishing-line 和 a machine救了他们的命。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第二段中Two minutes later, the boat was sinking. They jumped into the life-raft and watched the boat go under the water.可知,在他们的船沉没后,这对夫妇留在了救生筏上。故选D。【4题详解】细节理解题。根据短文最后一段After fifty days at sea their life-raft was beginning to break up. Then suddenly it was all over. A fishing boat saw them and picked them up. They couldnt stand up. So the captain carried them onto his boat and took them to Costa Rica. Their two months at sea was over.可知,the couple是太虚弱所以不能站起来,是由由船长carried them onto his boat,而救生艇早在出事后的50天就坏掉了,而不是获救当天坏的,所以A/B/C都不符合原文内容,故选D。B“He looks red.” “I am feeling blue.” “She was green.” How often have you heard these expressions? Theyre actually fairly mon. And they show how color relates to our emotions.Actually, color does have a physical effect on the human body. It can influence the pituitary gland (脑下垂体), which helps control hormone reduction. Hormones can affect our moods, so it makes sense that color would, too. But it can also be used to change our moods.How do colors relate to moods and emotions?Red is all about energy, but it can also indicate anger.Orange is stimulating, good for times when we just cant seem to get started with something. It may be useful for reducing stress.Yellow is good for mental activities like reasoning and analysis. It can promote self-confidence and is helpful in situations when you need to be more optimistic.Green tends to make most people think of nature, since so much of the natural world is green. Its about connectionswith nature, or with our fellow humans. Its also good for general stress, since it can help balance emotions.Blue is relaxing. It can stimulate creativity. Light blue can mean quiet, and dark blue can be depressing.Purple is related to imagination. In some situations it can also be very peaceful.White is definitely about peace.But its also associated with purity.How can .you use colors to change your mood? Well, clothing is the most obvious choice. What you wear not only helps you feel a certain way,but also can give a strong impression about you to othersespecially people youve never met.But you dont have to change everything about your appearance. Sometimes a cap, a tie or a scarf, in a particular color will have the desired effectwithout being too noticeable to others.5. The sentence “He looks red.” In the first paragraph means that”_”A. He saw something with the color of red.B. He was shy and his face became red.C. He was tired of something he was doing.D. He was out of temper with somebody or something.6. Which color may be an inventors favorite?A. Red. B. Orange.C. Yellow. D. Blue.7. If you are stressful, what should you do to change your mood?A. Wear a red or a white shirt.B. Wear a light orange or a green tie.C. Wear a yellow or a purple scarf.D. Wear a dark blue or a dark cap.8. Which one is the best title of the text?A. How Color Affects Our EmotionsB. Which Is Your Favorite ColorC. How to Change Your MoodD. Color Affects Hormone Production【答案】5. D 6. D 7. B 8. A【解析】本文讲的是颜色如何影响我们的情绪。【5题详解】推理判断题。根据第四段Red is all about energy, but it can also indicate anger.可知,“He looks red.”在第一段的意思是 “他对某人或某事发脾气。”故选D。【6题详解】推理判断题。根据第八段第一句Blue is relaxing. It can stimulate creativity.可知,“Blue”可能是发明者的最爱。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第五段Orange is stimulating, good for times when we just cant seem to get started with something. It may be useful for reducing stress.和第七段Green tends to make most people think of nature, since so much of the natural world is green. -Its also good for general stress, since it can help balance emotions.可知,如果你有压力,你应该穿淡橙色或绿色领带来改变你的情绪。故选B。【8题详解】主旨大意题。根据第一段“He looks red.” “I am feeling blue.” “She was green.” How often have you heard these expressions? Theyre actually fairly mon. And they show how color relates to our emotions.和第二段第一、二句Actually, color does have a physical effect on the human body. It can influence the pituitary gland (脑下垂体), which helps control hormone reduction.可知,本文讲的是颜色如何影响我们的情绪。故选A。CWhen people wanted to find their way to a place in the past, they used to have to buy a map. They dont have to do that any more. Now they can either buy a GPS or go online and maps for just about anywhere.In this an improvement? Perhaps , but some people think some of the online panies are going too far , because they have been sending out cars with photographic equipment on their roofs , to photograph every street and house in the country.One of these cars arrived on a Wednesday morning in the quiet English village of Broughton. The camera was on a metre-high stick on top of the car and could see over walls and into peoples gardens. Some of the villagers came and stood around the car, and asked the driver and photographer to go away. Reporters quickly arrived on the scene, and soon the event was news all over the country.Of course, the online pany in question says that it is simply collecting information that people on the Internet want. But the villagers feel differently. We used to have privacy in this countrynow panies just e and take photographs of our homes without even asking .said one villager. It is not right .We mustnt let this happen. We mustnt lose our right to live privately.There is , of course, no law to prevent people from taking photographs of houses, so the villagers cannot go to court. But many people are asking the question: OK, its legal, but is it right? This is a question that wont go away very9. How is Paragraph 1 mainly developed?A. By analyzing(分析) causes.B. By giving descriptions.C. By making parisons.D. By providing explanations.10. What does the underlined phrase “going too far” in Paragraph2 mean?A. Doing a lot of work.B. Walking a long distance.C. Taking more pictures than necessary.D. Behaving in a way that upsets people.11. How do the locals in Broughton feel about the online pany?A. Uncaring. B. Angry.C. Friendly. D. Thankful12. How would be the best title for the text?A. Why is GPS important?B. The improvement of mapsC. Its legal - but is it right?D. The development of the Internet【答案】9. C 10. D 11. B 12. C【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述了一些在线公司为了互联网上一些被人们需要的信息不分地点和场合的收集信息,给当地人们带来了困扰,但是在法律上没有明确的合法判断的故事。【9题详解】推理判断题。从第一段的最后一句Now they can either buy a GPS or go online and maps for just about anywhere.即现在他们可以买一个GPS,或者在上网找地图可知与前文形成了对比,故选C。【10题详解】词义猜测题。从第二段的第一句In this an improvement?即这是进步吗?然后后面的but有一个转折,可是这里是一个负面的词。故选D。【11题详解】细节理解题。从第四段村民的话It is not right .We mustnt let this happen. We mustnt lose our right to live privately.即这不对。我们决不要让这种事发生。我们不能失去我们的生活的秘密的权利,可知村民们很生气,故选B。【12题详解】主旨大意题。从文章最后一段中But many people are asking the question: OK, its legal, but is it right? 即但是很多人都在问的问题:“好的,这是合法的,或者不是?”故选C。DDear friends,If you care about the environment, youll really enjoy todays topic. Lets go to Costa Rica and see how a young teenager has tried to change the world.Janine Licare was only nine years old when she decided to take action. She was worried because the rainforest around the home in Manuel Antonio, Costa Rica, was disappearing too. So, together with a friend, Janine started a movement called Kids Saving the Rainforest(KSTR). They opened a store to sell their self-made painted rocks as well as the work of local artists and craftspeople. All of the stores profits(收益)go toward saving rainforest land , protecting baby animals , and educating people around the world about the connection between humans and nature.*raised more than 50,000*planted over 4,800trees*found over 250volunteers to work with her*helped many injured birds and animals*worked with other schoolchildren around the world*developed an environmental library and research centre.Janine has appeared in several magazines , and she has been on the National Geographic TV channel as well. She has also developed a special website:.kidssavinftherainforest.org. Why dont you have a look?Thanks for listening. See you next time!13. Janine started KSTR in order to _.A. sell her artworkB. help her local environmentC. encourage kids interest in artD. research on rainforest animals14. Which of the following can best describe Janine?A. Brave.B. Independent.C. Strong-willed.D. Open-minded.15. The main purpose of this test is to_.A. introduce a famous young heroB. show the importance of rainforestsC. tell people to visit a special websiteD. call on people to protect the environment【答案】13. B 14. C 15. A【解析】【分析】本文主要目的是介绍一位著名的年轻英雄。Janine创立了KSTR来帮助她的当地环境。【13题详解】推理判断题。根据第二段中Janine Licare was only nine years old when she decided to take action. She was worried because the rainforest around the home in Manuel Antonio, Costa Rica, was disappearing too. So, together with a friend, Janine started a movement called Kids Saving the Rainforest(KSTR).可知,Janine创立了KSTR来帮助她的当地环境。故选B。【14题详解】推理判断题。根据第二段中They opened a store to sell their self-made painted rocks as well as the work of local artists and craftspeople. All of the stores profits(收益)go toward saving rainforest land , protecting baby animals , and educating people around the world about the connection between humans and nature.可知,Janine意志坚强。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第一段If you care about the environment, youll really enjoy todays topic. Lets go to Costa Rica and see how a young teenager has tried to change the world.可知,这个测试的主要目的是介绍一位著名的年轻英雄。故选A。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。本题第3小题,根据第一段If you care about the environment, youll really enjoy todays topic. Lets go to Costa Rica and see how a young teenager has tried to change the world.可知,这个测试的主要目的是介绍一位著名的年轻英雄。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Starting with a new school can be difficultEverything seems to be so strange. _16_Dont worryThe following tips can help youBe kind to the new people you meet at the new school_17_ If you think that you will say something that may make them feel unfortable, do not say anything and just nod your head if they talk to youBe inviting(亲和的)A smile goes a long wayWhen you walk in the halls, dont keep your eyes on the floorIf you see someone you know, give a smile or say “Hi”Then introduce yourself_18_ Ask them questions, such as How long have you been in this school?_19_ You like it when people use your name, and so do other peopleMoreover, people can be upset if you dont remember their namesAsk them gently if they have nicknames(昵称)Make the first moveAnywhere, in the library or near your locker, you can find someone that has things in mon with you_20_ Start a conversation, smile and introduce yourself! You never know where you can find a nice friendA.Remember peoples namesB.Making new friends can be hard, tooC.All you need is to know how to get closer to themD.Look for other people who are new to the schoolE.Just be yourself and dont let anyone change thatF.Tell them your name, where youre from and other thingsG.Be sure to be nice to people of all cultures and backgrounds【答案】16. B 17. G 18. F 19. A 20. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍一些建议帮助你融入一所新的学校。【16题详解】上文提示“从一所新学校开始是很困难的。一切似乎都很奇怪。”承接上文,B项Making new friends can be hard, too“交心朋友也是难的。”切题。该项中的hard与上文中的difficult和 strange相吻合。【17题详解】上文提示“善待你在新学校遇到的新朋友。”承接上文,G项Be sure to be nice to people of all cultures and backgrounds“一定要对所有文化和背景的人友好。”切题。故选G。【18题详解】上文提示“然后自我介绍。”承接上文,F项Tell them your name, where youre from and other things“告诉他们你的名字,你来自哪里,还有其他的事情。”切题。【19题详解】此空位于段落首句相当于小标题,应该用短小精悍的祈使句,在A/C中选择。下文提示“当人们使用你的名字时,你喜欢,其他人也一样。”由此可知,A项Remember peoples names“记住人们的名字”切题。故选A。【20题详解】上文提示“无论在哪里,在图书馆或你的柜子附近,你都能找到与你有共同之处的人。”下文提示“开始一段对话,微笑并自我介绍!”承接上下文,C项All you need is to know how to get closer to them“你所需要的就是知道如何接近他们。”切题。【点睛】“当心文中小also/too”,also/too是“也”的意思,这就说明前文一定存在它的一个分支了,这样的例子比比皆是:前文交代“Starting with a new school can be difficultEverything seems to be so strange.”重点单词“difficult和 strange”,此时在空中填上“Making new friends can be hard, too”,(关键词hard)这样一对应就很工整了。当然“also/too”只是一个代表罢了,可以表示递进的词还有很多:what more, besides, in addition等等。第二部分 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。It was pouring outsideWe all stood there _21_, some patient, others annoyed _22_ nature messed (弄糟) their hurried dayI got lost in the sound and sight of the heavens _23_ away the dirt and dust of the world“Mom,lets run through the rain ,” a girls voice _24_ me.“No , honey. Well wait until it _25_ down a bit,” Mom replied.The young girl waited about another minute and _26_ , “Mom, lets run through the rain.”“Well get wet if we do.”Mom said.“No, we wont, Mom. Thats not what you said this morning,” the young girl said as she _27_ her Moms arm.“This morning? _28_ did I say we could run through the rain and not get wet?”“Dont you remember? When you were talking to Daddy about his cancer,” you said ,” If God can get us through this, he can get us through _29_.”The entire crowd turned _30_ . Mom paused and thought for a moment about _31_ she would say. Now some would laugh it off and scold her for being _32_. But then we heard, “Honey, you are _33_. Lets run through the rain. If we get wet , maybe we just need washing.”Mom said. Then _34_ they ran.We all stood _35_ , smiling and laughing as they ran past the cars. Yes, they got wet. But they were _36_ by a few who screamed and laughed like children all the _37_ to their cars. Circumstances (境况) or people can take away your material possessions(物资财富), and they can even take away your _38_ . But no one can ever take away your precious _39_ . So, dont forget to make time and take the _40_ to make memories every day! I hope you still take the time to run through the rain.21. A. talking B. waiting C. plaining D. expecting22. A. as if B. even if C. because D. when23. A. taking B. putting C. driving D. washing24. A. caught B. broke C. impressed D. called25. A. slows B. es C. pushes D. calms26. A. asked B. repeated C. required D. added27. A. pulled B. touched C. waved D. felt28. A. Why B. How C. When D. Where29. A. the rain B. the disease C. anything D. something30. A. still B. silent C. serious D. angry31. A. what B. how C. whether D. if32. A. dishonest B. silly C. daring D. forgetful33. A. right B. wrong C. stupid D. clever34. A. off B. along C. on D. over35. A. sighing B. joking C. discussing D. watching36. A. followed B. guided C. respected D. praised37. A. time B. way C. same D. best38. A. house B. money C. health D. time39. A. children B. memories C. courage D. experience40. A. possibilities B. opportunities C. .risk D. challenge【答案】21. B 22. C 23. D 24. A 25. A 26. B 27. A 28. C 29. C 30. B 31. A 32. B 33. A 34. A 35. D 36. A 37. B 38. C 39. B 40. C【解析】试题分析:【21题详解】B。外面下雨了,人们都在躲雨,等候雨停。下文母亲的话“Well wait until”也给出了提示。从后半句看,一些人耐心,一些人有些恼怒,所以不能说大家都在抱怨。【22题详解】C。别的人恼怒,当然因为大自然的突然降雨打乱了他们正常的工作生活节奏。【23题详解】D。雨水冲刷走了世界上的尘土和脏物。【24题详解】A。catch me相当于catch my attention,“引起了我的注意力”,因为此前我正沉醉于雨水带来的感受中。并没有让我恼怒,也谈不上给我留下了很深的印象。【25题详解】A。slow down指雨下得缓和一点,不能说stop a bit,停止不存在程度上的一点。【26题详解】B。此句话和前面说的话一样,所以是重复了一遍。【27题详解】A。小孩子想让母亲一起在雨中走,而母亲又没有答应,所以孩子要拉着母亲的手往外走。【28题详解】C。从女儿的回答“When you were talking ”可知母亲是问小孩自己是什么时候说那话的。【29题详解】C。如果上帝能让小孩的父亲度过这一难关,则能让他们度过任何“难关”。【30题详解】B。still一动不动;silent沉默,不出声。对于小孩的这一天真美好的愿望,大家显然都事先没有想到,所以都在沉默,并静观下面事情的发展。【31题详解】A。what引导宾语从句,what在句中充当say的宾语,母亲在考虑要和女儿怎么说。【32题详解】B。母亲知道,孩子说出的话,在一些人看来肯定会是有点傻的,因为上帝是不存在的,这种愿望只是一种幻想。dishonest不诚实的,欺骗的。孩子的说法是一种美好愿望,当然算不上是欺骗。【33题详解】A。母亲不愿破坏孩子的童真,所以表示赞同“你是对的”,是肯定孩子的话就是自己讲过的话,而不是说孩子聪明。【34题详解】A。run off跑开。此处强调off,故把这个词提前。【35题详解】D。上文的silent以及下文的smiling,laughing可以看出母女的行为已引起了人们的关注,他们都在看着母女俩在雨中跑。【36题详解】A。从定语从句可知,母女的行为也感染了其他的人,又有几个人也加入她们的行列,在雨中奔跑。follow跟着。【37题详解】B。all the way一路上。way和后面的to搭配。这几个人一边跑一边又叫又笑,很兴奋。【38题详解】C。母女的美好愿望是源于小孩的父亲得癌症了,所以说境况可以带走人们的健康。【39题详解】B。从下文“ make memories every day!”可知,自己创造的美好记忆是不会被带走的。【40题详解】C。take the chance / opportunities to do 抓住机会做某事,为固定搭配。该句的意思是“抓住创造美好记忆的机会考点:考查人生百味类完型填空点评:本文是从一对母女躲雨是的对话,和大家在雨中快乐的奔跑,说明我们要抓住创造美好记忆的机会,文章内容浅显,主要考查在上下文中对词义的辨析理解,要求考生有一定的思维转换能力。对于文章的上下文串联有较强的理解,语法规则的使用和辨析要求较高。第II卷 英语知识运用(共两节,满分45分)第一部分(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(一个词)或括号内单词的正确形式.The passengers were all seated. One of them considered _41_(have) his medicine so he said to an air hostess,“I need a cup of water to take my medicine before the plane_42_ (take) off.” She told him she would bring him the water within ten minutes.Thirty minutes passed .But the air hostess was so busy in the aircraft cabin(客舱)that she _43_(forget) to bring , him the water! As _44_ result ,the passenger could not take his medicine. When the air hostess hurried to him with a cup of water ,he refused _45_(accept) her offer angrily though she kept _46_(say) sorry to him. The situation was a little _47_(embarrass).In the following hours on the flight, each time the air hostess p
展开阅读全文
相关资源
正为您匹配相似的精品文档
相关搜索

最新文档


当前位置:首页 > 图纸专区 > 高中资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!