2019-2020年高考英语总复习 Unit3 名师点津 名师全程导学案(新人教版必修1).doc

上传人:tia****nde 文档编号:2536090 上传时间:2019-11-27 格式:DOC 页数:8 大小:44.50KB
返回 下载 相关 举报
2019-2020年高考英语总复习 Unit3 名师点津 名师全程导学案(新人教版必修1).doc_第1页
第1页 / 共8页
2019-2020年高考英语总复习 Unit3 名师点津 名师全程导学案(新人教版必修1).doc_第2页
第2页 / 共8页
2019-2020年高考英语总复习 Unit3 名师点津 名师全程导学案(新人教版必修1).doc_第3页
第3页 / 共8页
点击查看更多>>
资源描述
2019-2020年高考英语总复习 Unit3 名师点津 名师全程导学案(新人教版必修1). 单项填空1. Is your father still a smoker?No. He was _to give up smoking one year ago. A. advised B. forbiddenC. changed D. persuaded解析:选D。考查动词辨析。persuade说服。根据答语中的No,可知“父亲已不再吸烟”,只有用persuaded才符合题意“他在一年前就被说服戒了烟”。advise建议;forbid禁止;change改变。2. One of my high school friends _in London ever since she moved there in xx. A. lived B. is livingC. lives D. has been living解析:选D。考查时态。ever since表示从过去的一个时间点延续至说话时,主句常用现在完成时或现在完成进行时。3. Earth Day is a celebration of life and our planet. It is a reminder that we need to _the world we live in and that we should learn to respect life and nature. A. care about B. think ofC. take possession of D. refer to解析:选A。句意:地球日是用来庆祝生命和我们的星球的。它提醒我们要关心我们赖以生存的世界,我们应当学会尊重生命和自然。care about关心,照料;think of想到;take possession of拥有;refer to指的是,涉及到,参考。4. Time _. Its likely that well miss the deadline. Dont worry. We have already got through 80% of the job. A. is running out B. has run outC. is being running out D. has been run out解析:选A。考查时态和语态。Time is running out意为“时间快用完了”,是现在进行时表示将来。run out是不及物短语动词,不能用于被动语态。5. The retired workers were invited to the pany, _surprise,changes had been so great over the years. A. whose B. whoC. to whom D. to whose解析:选D。考查定语从句。to whose surprise,changes had been so great over the years是非限制性定语从句,补充说明先行词the retired workers;to ones surprise令人吃惊的是。句意:退休工人被邀请到公司,令他们吃惊的是,公司这些年变化这么大。6. Dorothy works very hard;she shows a very positive attitude _her work. A. to B. withC. of D. about解析:选A。attitude常和介词to或towards搭配,表示“对的态度”。7. Sarah,hurry up,Im afraid you wont have time to _before the party. A. get changed B. get changeC. get changing D. get to change解析:选A。get changed“换衣服”。8. Because of the bad weather,the building work was already behind _. A. situation B. speedC. service D. schedule解析:选D。schedule时间表,进度表。句意:由于恶劣的天气,建筑工程已经落下了进度。situation形势;speed速度;service服务,三者均不合题意。9. To write a good article you must first _your ideas very carefully. A. organize B. settleC. report D. speak解析:选A。organize组织。句意:要想写出好文章,首先得认真组织一下自己的想法。settle解决,定居;report报告;speak说出。10. She was so _that she wouldnt give in until she received a full apology. A. simple B. luckyC. stubborn D. proper解析:选C。由后半句until引导的时间状语从句知她是一个很顽固的人。stubborn顽固的,固执的;simple简单的;lucky幸运的;proper恰当的,正确的。. 阅读理解A(xx年江苏六校联考)Throughout the Depression(经济萧条)years,my brothers,sisters and I often heard our granny say,“One of these days,my ship is ing in. ”Of course Grannys ship was just a dreamher escape from the reality of being poor most of her life. But to us it was very real. Our family got by with the barest(最少)of necessities. There rarely was enough left over for special desires. So if we wished for other things,we told Granny about them,and she would plan for them to be aboard her ship. At times we kids worried greatly as to how the ship was going to arrive at Grannys house in the deep pine woods of East Texas,miles from any waterway. One day when Granny was sitting with us on her front porch,we asked her how she expected the ship to e. Shifting in her rocking chair,she pointed to the beautiful clouds floating in the bright blue sky. “Why,children,”she explained,“Grannys ship has big beautiful sails. Some day it will rise up on clouds like those,and e floating right up to the front door. ”As we grew older,our childish wishes for BB guns,baby dolls and mohair sweaters were replaced by dreams of an education,a job or a lovely wedding. We told Granny of those goals and she put each one aboard her ship. Granny has been gone a long time now,but I still remember how we sat with her on the porch scanning the skies. She never told us the name of her ship,but I think perhaps it was “Hope”,for Granny told us to have patience,to reach beyond our limitation,and many of our dreams and wishes did e true. Even now,sometimes,when the skies are brilliantly blue,with soft puffy clouds sailing along with the breeze(微风),I look upto see Grannys ship. Its sails are full and proud. It is a beautiful ship,carrying a wonderful cargo of many packages of many sizesall marked“From Granny. With Love”. 【解题导语】小时候因家庭贫困,作者和其兄弟姐妹没有钱买自己想要的东西。于是他们的祖母告诉他们,马上就会有一艘船给他们带来所有想要的东西。长大后他才明白,祖母用一个善意的谎言让他们在美好的幻想中快乐的生活。1. From the text,we know _. A. Granny has been dead for a long timeB. Granny used to have unpractical ideas about lifeC. Grannys ship arrived at lastD. Granny has moved to the city解析:选A。细节理解题。由倒数第二段第一句话可知A项正确,其他选项与文章内容不符。2. We can infer from the text that the writers family lived _. A. in a city B. in Grannys shipC. in a mountainous village D. at the seaside解析:选C。推理判断题。根据第三段第一句话可知C项合理。3. What does the underlined word“them”in the second paragraph refer to?A. Our necessities. B. Our wishes. C. The children. D. Packages. 解析:选B。代词指代题。根据them所在句中的So if we wished for other things可知,这里的them指的是作者和其兄弟姐妹的希望,因此选B。B(xx年安徽两地三校联考)LHAYLESROSES,France:Three teenage girls admitted starting a fire in a suburban Paris housing project over the weekend that killed 17 people,including three children,police said yesterday. A fourth girl was held yesterday morning. The fire in a 19storey building south of Paris was the third fatal blaze in the Paris area in nine days. The death toll rose to 16 after a man died last Sunday in a hospital,where seven others were being treated for serious injuries,police said. Three teenagers taken in for questioning on Sunday admitted having started the fire for fun,police said. Two of the suspects were 18yearold,the other was 16,police said. Further details were not available. Witnesses claimed to have seen a group of youths who lived in the building start the fire,said Patrick Seve,mayor of the town of LHAYLESROSES,near Orly airport,where the building was located. The fire is believed to have broken out in the lobby(门厅)of the building before raging up a stairwell at least three floors. Some residents jumped from windows as the fire spread through the buildings entrance. Authorities were investigating possible criminals in an August 26 fire that killed 14 African children and three adults in a Paris apartment building. Three days later, another fire killed seven in a building. Interior Minister Nicolas Sarkozy suggested on French television on Sunday night that copycats(盲目模仿者)were at work. “Each time there is a new story, sometimes that gives ideas to people who then turn into criminals,”Sarkozy said, promising severe punishment for anyone found guilty of arson(纵火). 【解题导语】本文说明当电影、电视、文艺作品中出现了新的犯罪行为时,这种犯罪行为便在青少年中很快蔓延开来。很多青少年由于意志力不强,在对新奇事物盲目模仿中走上了犯罪道路。4. What can we learn from the first two paragraphs?A. Three girls were caught setting fire to a building. B. The fourth girl wasnt present when the fire broke out. C. All the people lost their lives before police came. D. Paris was troubled by fire during that period. 解析:选D。推理判断题。A项与文中内容不符;B项在文中没有信息支持;C项错误,并非所有人都死了;D项可由第二段第一句“这是巴黎地区9天内的第三场致命火灾”推出。5. Why did the teenagers start the fire?A. They were interested in playing with fire. B. They wanted to make fun of their parents. C. They were not satisfied with the surroundings. D. They wanted to warm themselves. 解析:选A。细节理解题。由第三段第一句“. . . admitted having started the fire for fun”可知答案。6. From the fourth and fifth paragraphs we know that _. A. the witnesses must have put out the fireB. the lobby of the building was covered with woodC. the witnesses were familiar with the teenagersD. the residents shouldnt have jumped from windows解析:选C。推理判断题。由第四段中“Witnesses claimed to have seen a group of youths who lived in the building start the fire”可知该题选C项。7. What the Minister said in the last paragraph means that _. A. he doesnt like to listen to new storiesB. he has no time to write new storiesC. teenagers often have ideas to turn into criminalsD. teenagers may do the same as others have done解析:选D。推理判断题。本段说明了青少年常盲目模仿而犯罪。“Each time there is a new story,sometimes that gives ideas to people who then turn into criminals”暗示了答案。C(xx年广东惠州市一调)In a moment of personal crisis, how much help can you expect from a New York taxi driver? I began studying this question and answers are interesting. One morning, I got into three different taxis and announced,“Well,its my first day back in New York in seven years. Ive been in prison. ”Not a single driver replied, so I tried again. “Yeah,I shot a man in Reno. ” I explained,hoping the driver would ask me why,but nobody asked. The only response came from a Ghanaian driver,“Reno?That is in Nevada?”Taxi drivers were uniform sympathetic when I said Id just been fired. “This is America,”a Haitian driver said. “One door is closed. Another is open. ”He argued against my plan to burn down my bosss house. A Pakistani driver even turned down a chance to profit from my loss of hope;he refused to take me to the middle of the George Washington Bridgea $20 trip. “Why you want to go there?Go home and relax. Dont worry. Take a new job. ”One very hot weekday in July,while wearing a red ski mask and holding a stuffed pillowcase with the word“BANK”on it,I tried calling a taxi five times outside different banks. The driver picked me up every time. My ride with a Haitian driver was typical of the superb assistance I received. “Lets go across the park,”I said,“I just robbed the bank there. I got $25,000. ”“$25,000?”he asked. “Yeah,you think it was wrong to take it?”“No,man. I work 8 hours and I dont make almost $70. If I can do that,I do it too. ”As we approached 86th and Lexington,I pointed to the Chemical Bank. “Hey,there is another bank,”I said,“Could you wait here a minute while I go inside?”“No,I cant wait. Pay me now. ”His unwillingness may have had something to do with moneytaxi drivers think the rate for waiting time is too lowbut I think he wanted me to learn that even a bank robber cant expect unconditional support. 【解题导语】本文主要介绍了作者对纽约的出租车司机对乘客的个人麻烦所持的态度的调查作者谎称自己有各种麻烦,然后观察出租车司机的反应。11. From the Ghanaian drivers response,we can infer that _. A. he was afraid of the authorB. he thought the author was crazyC. he looked down upon the authorD. he was indifferent to the killing解析:选D。推理判断题。由第二段内容可知,当作者说自己杀了人时,没有人表示出惊讶或其他类似惊讶的反应,只有一个司机答话了,而他也只是问具体地点,因此D项正确,即他对此很冷漠。12. Why did the Pakistani driver refuse to take the author to the middle of the George Washington Bridge?A. Because he was able to help the author to find a new job. B. Because he wanted to go home and relax. C. Because he thought that the author would mit suicide. D. Because it was far away from his home. 解析:选C。推理判断题。由第三段可知,当作者告诉司机自己失业,因此感到对生活失去了希望时,他们极力地劝说他不要失去信心。而当作者提出要到华盛顿大桥中央的时候,一位司机拒绝载他,当然是害怕他会自杀。即C项合理。13. In the authors opinion,the drivers unwillingness to wait outside the Chemical Bank indicates _. A. the driver thought it wrong to support a taxi rider unconditionallyB. the driver was frightened and wanted to leave him as soon as possibleC. the driver did not want to help a suspect to escape from a bank robberyD. the driver thought that the rate for waiting time was too low解析:选A。细节理解题。由文章最后一句话中的“but I think he wanted me to learn that even a bank robber cant expect unconditional support”可知答案。14. Which of the following statements is TRUE about New York taxi drivers?A. They are ready to help you do whatever you want to. B. They are sympathetic with those who are out of work. C. They refuse to pick up those who would kill themselves. D. They work only for money. 解析:选B。由第三段第一句话以及该段提到的两位司机说的话可知,纽约的司机对失业的人是有同情心的。15. The passage mainly discusses _. A. the way to please taxi ridersB. the way to deal with taxi ridersC. taxi drivers attitude to riders in personal troubleD. taxi drivers attitude to troublesome taxi riders解析:选C。通读全文,尤其是根据第一段可知,本文主要介绍出租车司机对乘客的个人麻烦所持的态度。
展开阅读全文
相关资源
正为您匹配相似的精品文档
相关搜索

最新文档


当前位置:首页 > 图纸专区 > 高中资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!