2019-2020年高三英语一轮复习题组层级快练31Unit1Livingwell新人教版选修(I).doc

上传人:tia****nde 文档编号:2515037 上传时间:2019-11-27 格式:DOC 页数:6 大小:32.50KB
返回 下载 相关 举报
2019-2020年高三英语一轮复习题组层级快练31Unit1Livingwell新人教版选修(I).doc_第1页
第1页 / 共6页
2019-2020年高三英语一轮复习题组层级快练31Unit1Livingwell新人教版选修(I).doc_第2页
第2页 / 共6页
2019-2020年高三英语一轮复习题组层级快练31Unit1Livingwell新人教版选修(I).doc_第3页
第3页 / 共6页
点击查看更多>>
资源描述
2019-2020年高三英语一轮复习题组层级快练31Unit1Livingwell新人教版选修(I).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(xx天水模拟)He met her at a party. She was outstanding; many guys were after her, but nobody paid any attention to him. After the party, he invited her for coffee. She was surprised, so as not to appear rude, she went along.As they sat in a nice coffee shop, he was too nervous to say anything and she felt unfortable. Suddenly, he asked the waiter, “Could you please give me some salt? Id like to put it in my coffee.”They stared at him. He turned red, but when the salt came, he put it in his coffee and drank. Curious, she asked, “Why salt with coffee?” He explained, “When I was a little boy, I lived near the sea. I liked playing on the sea. I could feel it salty, like salty coffee. Now every time I drink it, I think of my childhood and my hometown. I miss it and my parents, who are still there.”She was deeply moved. A man who can admit that hes homesick must love his home and care about his family. He must be responsible. She talked too, about her faraway hometown, her childhood, her family. That was the start to their love story.They continued to date. She found that he met all her requirements. He was tolerant, kind, warm and careful. And to think she would have missed the catch if not for the salty coffee! So they married and lived happily together. And every time she made coffee for him, she put in some salt, the way he liked it.After 40 years, he passed away and left her a letter which said:My dearest, please forgive my lifelong lie. Remember the first time we dated? I was so nervous that I asked for salt instead of sugar. It was hard for me to ask for a change, so I just went ahead. I never thought that we would hit it off. Many times, I tried to tell you the truth, but I was afraid that it would ruin everything. Sweetheart, I dont exactly like salty coffee. But as it mattered so much to you, Ive learnt to enjoy it. Having you with me was my greatest happiness. If I could live a second time, I hope we can be together again, even if it means that I have to drink salty coffee for the rest of my life.1. She accepted his invitation for coffee because _A. she fell in love with himB. she didnt want to be impoliteC. no one paid attention to himD. no one else was interested in her2. Why the man asked for some salt was because _A. salty coffee made him miss his parents.B. he want to catch the attention of the ladyC. he was so nervous that he made a mistakeD. he was telling a lie on purpose3. What might be the womans feeling after she read the letter?A. movedB. cheatedC. hurt D. angry4. The best title for the passage might be _A. A Lifelong Lie B. Salty CoffeeC. A Mistake for Love D. A Homesick Man答案14 BCAB(xx温州模拟)We all love our parents and turn to them when were in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school playground or lunch queue? Social networking sites have bee extensions of the school hallways, so would you add your parents as “friends” and allow them to view your online activities and conversations with friends? In the past the generation gap included a technology gap, where children were up to date with latest technology and parents were left behind, content to continue their day to day lives as they always had because they had no need to know more about technology. However, more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives. This realization has given many parents the motivation to educate themselves about social networking sites.These days many people are attracted to social networking sites because they can choose who they have around them; theres also a certain amount of control over privacy that we dont get in real life. Sometimes we feel that privacy is violated when we must accept a “friend” request from a parent or family member.Its a difficult choice whether or not to allow a parent to bee a part of our online lives. On the one hand we dont want to “reject” their request because that might hurt their feelings or make them feel you have something to hide. On the other hand if you do accept, then you could have a sense of being watched and no longer feel free to ment or municate the way you did before.A recent survey suggested that parents shouldnt take it personally if their child ignores their request, “When a teen ignores a parents friend request, it doesnt necessarily mean that they are hiding something, but it could mean that this is one part of their life where they want to be independent.”Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the blow if you do choose not to add them to your friends list.5. From Paragraph 2, we learn that _. A. parents feel secure about their privacy onlineB. social networks successfully fill the generation gapC. parents have realized the importance of social networksD. social networks offer a platform for parents to municate6. Teenagers may refuse a parents friend request because _. A. they hide something from their parentsB. they are unwilling to be watched by parentsC. their parents tend to fall behind in technologyD. their parents make negative ments on them7. The passage is mainly about _. A. privacy onlineB. social networksC. the generation gap D. parents friend requests8. The passage is written mainly for _. A. parents B. teenagersC. teachers D. researchers答案与解析【文章大意】本文是有关很多父母进入社交网站希望加孩子为好友,但是这样的要求往往被孩子拒绝,因为他们不想被父母注视着。5. 答案C解析细节理解题。根据第二段的However, more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives.可知:父母亲已经意识到了社交网络的重要性。故选项C正确。6. 答案B解析细节理解题。根据第四段中On the other hand if you do accept, then you could have a sense of being watched and no longer feel free to ment or municate the way you did before.可知:年轻人可能会拒绝父母加好友的请求,因为他们不喜欢被父母看到自己的一举一动。7. 答案D解析主旨大意题。从整篇文章来看,其主要讲述现在很多父母亲为了进一步了解孩子而想进入社交网络,加孩子为自己的好友从而达到关注到孩子的行动思想等,但是这种想法并没有得到孩子们的认可,他们的这种要求往往被孩子所拒绝。A、B、C三项涵盖范围太大。8. 答案B解析判断推理题。从文章第一段中的We all love our parents and turn to them when were in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school playground or lunch queue?即可判断出,本文是采用第一人称“we”来描述的,而叙述者就是年轻人。故B项正确。(xx课标全国)Five years ago, when I taught art at a school in Seattle, I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students. I put a small set of Tinkertoys in front of each student, and said:“Make something out of the Tinkertoys. You have 45 minutes today and 45minutes each day for the rest of the week.”A few students hesitated to start. They waited to see what the rest of the class would do. Several others checked the instructions and made something according to one of the model plans provided. Another group built something out of their own imaginations.Once I had a boy who worked experimentally with Tinkertoys in his free time. His constructions filled a shelf in the art classroom and a good part of his bedroom at home. I was delighted at the presence of such a student. Here was an exceptionally creative mind at work. His presence meant that I had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect(感染)other students.Encouraging this kind of thinking has a downside. I ran the risk of losing those students who had a different style of thinking. Without fail one would declare, “But Im just not creative.”“Do you dream at night when youre asleep?”“Oh, sure.”“So tell me one of your most interesting dreams.” The student would tell something wildly imaginative. Flying in the sky or in a time machine or growing three heads. “Thats pretty creative. Who does that for you?”“Nobody. I do it.” “Really at night, when youre asleep?”“Sure.”“Try doing it in the daytime, in class, okay?”9. The teacher used Tinkertoys in class in order to _A. know more about the studentsB. make the lessons more excitingC. raise the students interest in artD. teach the students about toy design10. What do we know about the boy mentioned in Paragraph 3?A. He liked to help his teacher.B. He preferred to study alone.C. He was active in class.D. He was imaginative.11. What does the underlined word “downside” in Paragraph 4 probably mean?A. Mistake. B. Drawback.C. Difficulty. D. Burden.12. Why did the teacher ask the students to talk about their dreams?A. To help them to see their creativity.B. To find out about their sleeping habits.C. To help them to improve their memory.D. To find out about their ways of thinking.答案与解析【文章大意】五年前,作者在西雅图一所学校教美术时,利用万能工匠这种玩具来激发学生的创造性。9. 答案A解析细节理解题。根据第一段的I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students可知,利用万能工匠这种玩具来了解学生。故选A项。10. 答案D解析推理判断题。根据第三段中用creative, creativity对这个男孩的形容,可知,他是有想象力和创造力的。故选D项。11. 答案B解析猜测词义题。根据downside后面一句可知,downside所在的句子的意思是:鼓励这种思考也有不利的方面。downside表示“下降趋势;缺点;消极面”,B选项drawback表示“缺点;不利条件;劣势”,符合downside的意思。12. 答案A解析推理判断题。根据文章最后一句Try doing it in the daytime, in class, okay?可知,作者鼓励学生看到他们自己的创造性,并在课堂上发掘自己的创造性。故选A项。
展开阅读全文
相关资源
相关搜索

当前位置:首页 > 图纸专区 > 高中资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!