资源描述
阅读理解,1,2,3,4,1,2,3,提示,:点击 进入习题,答案呈现,C,D,B,B,C,B,D,A,B,4,A,1,2,3,4,5,A,A,B,D,C,C,A,1,. How many kinds of parties are mentioned in,the passage ?,A. Four.,B,. Five.,C,. Six,.,D. Seven.,请同学们看,点拨训练,第,82,页原文。,C,【,点拨,】,原文中提到了,birthday parties,、,surprise parties,、,tea parties,、,housewarming parties,、,pajama parties,、,a prom,这,6,种派对,.,2,. A pajama party is held,_.,A. at a cinema,B,. at a restaurant,C. at a high school,D,. at a persons,house,D,【,点拨,】,根据原文第一段中句子,At a pajama party, a group of friends spend the night at a persons house.,可知答案。,3,. What does the underlined word “prom” mean,in Chinese ?,A.,开学典礼,B,.,毕业舞会,C.,成人礼,D,.,放学,典礼,B,【,点拨,】,原句为:,If a pajama party is mainly for fun, a,prom,is no doubt(,怀疑,) a very important thing in most American schools.,根据后文内容,The party is usually held near the end of the senior year, the last year of high school, so it is often called the graduation(,毕业,) dance.,可知画线单词指的是一种毕业舞会。,4,. Whats the best,title(,题目,) for,the passage,?,A. American school life,B. Pajama parties and proms,C. American sleeping habits,D. Birthday parties and tea parties,B,【,点拨,】,阅读原文可知,美国人喜欢举办各种各样的晚会,文章详细介绍了最喜欢的两种晚会。,B,1,. If Anna wants to remember a long passage,she had,better,_.,A. type it on the computer,B. read it aloud,C. write it down by hand,D. do some exercise,请同学们看,点拨训练,第,82,页原文。,C,【,点拨,】,根据原文第三段中句子,.it is much better to remember the whole thing by writing it down by hand. When you read a handwritten text, naturally its easier for your brains to remember the information.,可知答案。,2,. The third tip is mainly about,_.,A. the advantage of behaving well,B. the advantage of being alone,C. the importance of thinking,D. the importance of keeping,healthy,B,【,点拨,】,根据原文第三个标题下句子,By sparing the time for yourself and just being alone for a while, you can have a chance to think and get to know yourself better.,可知答案。,3,. We can learn from the passage that _,.,A. physical activities help us think better,B. handwriting makes us smart,C. being alone helps us know our friends better,D. hot drinks can help us cool,down,D,【,点拨,】,根据原文最后一段中句子,The study shows that the hot water does make people feel cooler. When you are drinking something hot, the body will feel the change in temperature and increase the perspiration(,流汗,), which helps you cool down!,可知选项,D,正确。,4,. Where can we find the passage most probably?,A. In a health magazine.,B. In a physics book.,C. In a cook book.,D. In a scientific report.,A,【,点拨,】,根据原文第一段中句子,Are you trying to live a healthy life? The following tips may sound strange, but they can really help you.,可知这是一篇关于健康的文章,因此,A,项正确。,C,1,. At first, Mother Teresa went to India to,_.,A. teach geography,B,. help the sick people,C. train the nurses,D,. help the poor children,请同学们看,点拨训练,第,83,页原文。,A,【,点拨,】,根据原文第二段中句子,She taught geography in India for some time.,可知答案。,2,. Mother Teresa gave up teaching because,she wanted,to,_.,A. look after the poor,B. travel to poor countries,C. build hospitals for the poor,D. train nurses to care for the,poor,A,【,点拨,】,根据原文第二段中句子,Later she trained to become a nurse in Patna, and then began her work helping the poor and comforting the dying in the streets of the city.,可知答案。,3,. From the passage, we know that _,.,A. there were only some centers in India,B. Mother Teresa started schools for the poor,C. Mother Teresa won the Nobel Peace Prize,in 1997,D. Mother Teresa started the Kalighat Home,for the disabled,B,【,点拨,】,根据原文第三段中句子,Mother Teresa also started schools for the poor.,可知,B,项正确。,4,. The underlined word “awards” in the,passage means “_,”.,A.,稿酬,B.,基金,C.,利润,D.,奖项,D,【,点拨,】,原句为:,She gave all of the money she got from her,awards,to the centers she set up.,结合前句,Mother Teresa won the Nobel Peace Prize in 1979.,可知画线单词指的是诺贝尔这个奖项。,5. Mother Teresa is now a famous person because she,has _,.,A. helped to bring world more money,B. saved many poor people in Yugoslavia,C. taken care of many poor people in India,D. helped to make India a more peaceful place,C,【,点拨,】,根据原文第三段中句子,She and other nuns searched for people who were sick or dying on the streets in Calcutta, India.,可知答案。,
展开阅读全文