2018-2019学年高中英语 Unit 20 New Frontiers Section Ⅲ Other parts of the Unit课后演练提能 北师大版选修7.doc

上传人:max****ui 文档编号:6113252 上传时间:2020-02-16 格式:DOC 页数:9 大小:112.50KB
返回 下载 相关 举报
2018-2019学年高中英语 Unit 20 New Frontiers Section Ⅲ Other parts of the Unit课后演练提能 北师大版选修7.doc_第1页
第1页 / 共9页
2018-2019学年高中英语 Unit 20 New Frontiers Section Ⅲ Other parts of the Unit课后演练提能 北师大版选修7.doc_第2页
第2页 / 共9页
2018-2019学年高中英语 Unit 20 New Frontiers Section Ⅲ Other parts of the Unit课后演练提能 北师大版选修7.doc_第3页
第3页 / 共9页
点击查看更多>>
资源描述
Unit 20 New Frontiers Section Other parts of the Unit 03课后演练提能夯实基础知识. 单词拼写1. A p_ base will probably be set up on the moon in the next twenty years.答案:permanent2. The leaves of certain trees are p_ to cattle.答案:poisonous3. Dont pick the apples. They are not quite r_ yet.答案:ripe4. The river is the b_ between the two countries.答案:boundary5. I bought a model of the Eiffel Tower as a s_ of Paris.答案:souvenir6. Toms interest in Art _(逐渐消失) and finally he gave it up.答案:faded7. The Hubble Telescope was launched in 1990 so that astronomers could observe space without the Earths atmosphere being a _ (障碍)答案:barrier8. Youre not _ (允许) to smoke in the office.答案:permitted9. The age of space _ (探索) began in 1957.答案:exploration10. We are only really in the _ (最初) stages of exploring space.答案:initial. 选词填空1. _ foreign students attending Chinese Universities has been rising steadily since 1997.答案:The number of2. He hurried through his work _ catch the train.答案:so as to3. The crisis _ the downfall of the government.答案:led to 4. The ship is _ SOS signals.答案:sending out5. The refugees _ homes on poor soil.答案:set up. 完成句子1. My father sat at the desk working on the puter, with _.我父亲在桌前用电脑工作,几只猫围着他。答案:several cats around him2. She worked hard _ everything could be ready by 6 oclock.她拼命干活以便在六点之前把一切都准备好。答案:so that/in order that3. Leave your key with your neighbour _ one day.把你的钥匙留给你的邻居,以防有一天你把自己锁在外面。答案:in case you lock yourself out4. Without your help, the job _.要是没有您的帮忙,工作便无法完成了。答案:would have never been pleted5. I think nothing is _.我想没有什么比旅行更令人愉快的了。答案:more pleasant than travelling.单句语法填空(不多于3个单词)1. I searched the website. Unfortunately, the movie that I had seen many times was no longer _ (avail)答案:available句意:我上网搜了搜。但遗憾的是我看了很多次的那部电影再也找不到了。“available”adj.有效的,可得到的。2.What should we pay more attention to if we go north in winter, Mum?Nothing much. Take warm clothes _ case the weather is cold.答案:in“in case”以防,万一。答语第二句句意:带点厚衣服,以防天气很冷。3. No bread eaten by man is so sweet as _ earned by his own labour.答案:that句意:没有任何面包比自己劳动赚来的面包甜。that代替前面的bread。4. After the doctor told her everything, Jenny was in _ dilemma as to whether to tell her friends the truth about her condition or not.答案:a“in a dilemma”处于进退两难的处境。句意:医生告诉了她一切之后,珍妮处于是否要告诉她朋友真相的困境中。5. Father _ (leave) for London on business upon my arrival, so I didnt see him.答案:had left由“I didnt see him”可知父亲在我回来以前已经离开,动作发生在过去某个动作以前,故用过去完成时。6. There are still many problems _ (solve) before we are ready for a long stay on the Moon.答案:to be solved句意:在我们准备好在月球上长久停留之前,仍然还有许多问题有待解决。本题考查非谓语动词作定语。根据句意可知“这些问题还未解决”,to be solved既表被动又表示将来,故答案为to be solved。7. Time _ (permit), I will go there with you.答案:permitting句意:如果时间允许的话,我会和你一起去那里。“time permittingif time permits”如果时间允许的话。8. The scientists are now _ (explore) the question why the earth is being warmer and warmer.答案:exploring句意:科学家们现在正在探索地球为什么变得越来越暖和这一问题。“explore”探索,此处为现在进行时,故填v.ing形式。9. He always devotes his time to helping children with their studies rather than _ (play) games on puter.答案:playing句意:他总是宁愿把时间奉献于帮助孩子们学习,而不是玩电脑游戏。根据rather than连接两个平行结构的原则,分析本题的结构,很显然play不是与devotes为平行关系,而是与helping为平行关系,故用v.ing形式。10. With so much work _ (do), we cant kill any time.答案:to do句意:有那么多工作要做,我们不能消磨时间。此处用动词不定式作宾补,表示将来。提升实战能力. 阅读理解For years, I thought that my mother would bee a Centenarian (百岁老人), but after 98 years and eight months, she recently died of old age. As it was with my father, her funeral took place in the most peaceful setting of the countryside of rural Washington County. Even after my father died, we continued to think of our parents as one. They were a team in the traditional sense. Church and family were their lifelines. They worked hard, never plaining. They expected to earn their daily bread by the sweat of their brow.Once during a conversation with Tom Brokaw, who wrote the bestselling book The Greatest Generation, I told him, “You left out my parents.” They didnt go off to war, but they belonged to the Greatest Generation. They, too, were part of the foundation that made America truly great. They kept the home fires burning.Our mother gloried in being a housewife and mother. Having been a teacher in her early adult years, when education was more important than anything else, she gave up her job to raise a family. She was an excellent cook, but she had to cook on a wood stove. There was no refrigerator, nothing electric. But nobody was ever better at making do. In addition to all the household chores and responsibilities, she went to the fields every day to help produce a crop to pay the rent and to provide for the family. She and my dad worked hard to save every penny possible.They saved every penny to buy a farm late in life. They also saved enough money to live out their respective lives with home care without taking up residency in a nursing home. They were fiercely independent. If you had suggested they accept a government transfer payment, they would have spit in your eye.语篇导读:母亲是众多家庭妇女中的一员,为了家人的健康、生活无怨无悔的辛苦了一生,和父亲一起为了这个家奉献了一生。1. What does the author mainly want to say in the passage?A. Mother played a great part in the family.B. Mother died at the age of 98 years old.C. Mother was buried by the side of Father.D. Mother survived Father by many years.答案:A主旨大意题。作者从母亲的离世谈起,谈到了母亲为了家人,放弃了自己喜欢的工作,为了家人无悔地奉献了一生。故选A项。2. What do you know about Tom Brokaw?A. He is one of my parents friends.B. He likes talking with my parents.C. He takes up a position as a writer.D. He is good at managing a home.答案:C细节理解题。根据第二段可知,Tom Brokaw写的书The Greatest Generation很畅销,因此可推断出,他是一名作家。故选C项。3. It can be inferred from the third paragraph _.A. Mother tried to bee a modern housewifeB. the authors family lived a very poor lifeC. the authors father was in poor healthD. there werent many conveniences then答案:D推理判断题。根据第四段中作者谈到母亲用木制火炉做饭,没有冰箱等电气设备,暗示着那时候生活中没有很多方便的用具。故选D项。4. How does the author think of his parents?A. Brave and hardworking.B. Modest and warmhearted.C. Economical and independent.D. Respective and satisfied.答案:C推理判断题。根据尾段可知,在作者眼中他的父母节约每一分钱过生活,不喜欢接受他人的施舍。故选C。. 七选五Teletubbies (天线宝宝)Teletubbies is a very popular show featuring interesting and fun characters that keep children absorbed. _1_ Moreover, they are unique in their great contribution to preschoolers formal school readiness. The program fits well into the style of broadcasting that airs on PBS (Public Broadcasting Service), which is nonprofit TV promoting high quality, educational programs without mercial interruption.A pany by the name of Ragdoll Productions in the United Kingdom developed the Teletubbies figures and their stories. Teletubbies producers, Anne Wood and Andrew Davenport, conducted extensive research to guarantee the effectiveness of their production as a teaching tool. _2_ The conclusions they reached were put very well into words by Ms Wood when she said, “I want children to smile. If they are smiling, they will be relaxed. If they are relaxed, they will be confident. If they are confident, they will dare to be curious. If they are curious, they will grow in understanding.” _3_ Young children over the world are privileged to enjoy the benefits, for since 1992 the program has been sold to 92 broadcasters in 70 countries.What exactly, though, makes Teletubbies so visibly and emotionally inviting to young children? The answer is that they are pletely designed from their point of view, being plum (fat and rounded in a pleasant way) and innocentfaced, as well as playful, warm, and funny. _4_ Imagine a land that is part technological and part nursery rhyme. Their home is Tubbytronic Superdome, and they eat Tubby Toast and Custard. A windmill blows in wonderful surprises among rolling hills, talking flowers, and a smiling sun._5_ Teletubbies love each other very much; Teletubbies love to dance and sing; Teletubbies love their favourite things and interacting with their surroundings. These messages, conveyed in very basic, repetitive language, invite interaction with children, helping ages one through four expand the skills they need to watch and listen at the same time, which is key to the development of a childs thinking abilities.A. They live in a fascinating world that is brilliant and magical.B. They interviewed young children, linguists, and nursery school teachers.C. Lots of Teletubbies toys, books and DVDs are available to keep children entertained.D. Although the program aims are children aged one to four, it appeals to older generations.E. More importantly, the characters municate every special, elementary idea to the children.F. Like other cartoon creatures, teletubbies are colorful both in physical appearance and personality.G. Much creative energy and innovation were channeled into each one of the 365 shows thats been broadcast.答案:15FBGAE. 语法填空There is a wonderful story about a young girl who had no family and no one to love her.One day, feeling very sad and lonely, when she was walking through a grassland, she noticed _1_ small butterfly caught in a thorn bush. The young girl _2_ (careful) let free the butterfly. Instead of _3_ (fly) away, the little butterfly changed into a beautiful fairy.“For your wonderful kindness,” the good fairy said to the girl, “I will give you any wish _4_ you would like.” The little girl thought _5_ a moment and then replied, “I want to be happy.”The fairy leaned toward her and _6_ (whisper) in her ear. Then the fairy disappeared.As the little girl grew up, no one in the land was _7_ happy as her. Everyone asked her the secret of happiness. _8_ would only smile and answer, “The secret of my happiness is that I listened to a good fairy when I was a little girl. ”When she was dying, the neighbors all gathered around her, _9_ (fear) that her unbelievable secret of happiness would die with her. “Tell us _10_ the good fairy said, please,” they begged. The lovely old woman simply smiled and said, “She told me that everyone, no matter how old or young, how rich or poor, had need of me. ”1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._语篇导读:一个没有亲人的女孩在遇到仙女之后变得幸福快乐起来。多年之后,当生命接近尾声时,她告诉邻居,仙女说的幸福的秘密是“总有人需要你”。1. a此处是第一次提到小蝴蝶,故用不定冠词a。2. carefully修饰动词短语let free应用副词形式。3. flying介词instead of之后的动词fly应用动名词形式flying。4. that所填词引导定语从句,并在从句中作宾语;先行词是wish,且被不定代词any修饰,故只能用that。5. for“for a moment”一会儿,片刻,为固定短语。6. whispered由and可知,所填词与前面的leaned是并列关系,故用whispered。7. as所填词与后面的as构成as. as.结构,意为“像一样”。8. She众人是向她询问,所以回答的人也是“她”。9. fearing句中已有谓语动词,故此处用非谓语动词;主语the neighbors与fear之间是主动关系,故用现在分词形式fearing作状语。10. what所填词引导宾语从句,且在从句中作said的宾语,故用what。
展开阅读全文
相关资源
正为您匹配相似的精品文档
相关搜索

最新文档


当前位置:首页 > 图纸专区 > 高中资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!