2019-2020年高考英语一轮复习 课时训练10 Module4 Fine Arts Western, Chinese and Pop Arts 外研版.doc

上传人:xt****7 文档编号:3210471 上传时间:2019-12-09 格式:DOC 页数:7 大小:34.50KB
返回 下载 相关 举报
2019-2020年高考英语一轮复习 课时训练10 Module4 Fine Arts Western, Chinese and Pop Arts 外研版.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020年高考英语一轮复习 课时训练10 Module4 Fine Arts Western, Chinese and Pop Arts 外研版.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020年高考英语一轮复习 课时训练10 Module4 Fine Arts Western, Chinese and Pop Arts 外研版.doc_第3页
第3页 / 共7页
点击查看更多>>
资源描述
2019-2020年高考英语一轮复习 课时训练10 Module4 Fine Arts Western, Chinese and Pop Arts 外研版一、单元扣点.根据句意,用所给单词或短语的适当形式填空1The student didnt the teacher do the experiment carefully, so he didnt give the right answer.答案observe2It was at the 28th Athens Olympic Games that Chinese Womens Volleyball Team their dream.答案realized3The athlete failed to set a new record, but it was a nice .答案attempt4 his age, the little boy reads very well.答案Considering5The engineer was happy because her suggestion was at last.答案adopted6The boy can bee a good speaker because he is good at others speech perfectly.答案imitating7They to look after their mother when she was ill in hospital.答案took turns8I your telling me what to do all the time.答案am tired of9The wind was so strong that it all hope of mountain climbing.答案destroyed10The clerk felt to have been invited to the important ball.答案delighted.完成句子1Tired of the boring job, he has been considering (换个新的)答案changing it for a new one2What you dream of will (变为现实) if you take pains to do what you are doing.答案turn into reality3I cant (忍受他打断) me all the time.答案stand his interrupting4 (直到那时) did I realize that I had made a serious mistake.答案It was not until then5You can (从她的表情判断) that she was depressed at the sad news.答案tell by her expression二、阅读理解There have always been a lot of monly believed but false ideas about being fat and doing exercise. Some people believe that they cant help putting on weight as they get older, while others hold that if they stop exercising, their muscles will turn into fat. Here are some more myths:Ill never lose weightI e from a fat familyWrong! While we cant change the body type we are born with, we cant blame our genes for making us fat. Theres plenty of evidence that fatness runs in families, and the main reason is that they share the same habits of eating too much and exercising too little.I am fat because I burn calories slowlyWrong! Fatness is not caused by a slow metabolism (新陈代谢). In fact, although fat people consume more energy than slim people, they also fail to realize how much they eat! Keeping a diary can help you work out your daily food intake more accurately.Exercise is boringWrong! Anything will bee boring if you do it repetitively. The key is to develop a balanced and varied program thats fun as well as progressive. If you enjoy a Sunday walk, take a different route. If you do yoga, try a tai chi class. If you like swimming, set yourself a distance or time challenge.No pain, no gainWrong! Exercise is not meant to hurt. Indeed, pain is your body telling you somethings wrong, and continuing to exercise could lead to serious injury. You may experience mild disfort as you begin to exercise regularly, but this is your body adapting to the positive changes in your lifestyle and the aches should disappear relatively quickly. If they dont, rest and seek medical advice.对于肥胖和做运动人们有很多错误的认识,本文列举了四个错误的认识并且提出了正确的建议。1What does the author think about being fat?A. It is the family genes that make people fat.B. People are fat because they consume too little energy.C. A diary of exercise can prevent people from being fat.D. It is the consequence of peoples unbalanced lifestyle.答案D解析根据Ill never lose weight I e from a fat family中的“Theres plenty of evidence that fatness runs in families, and the main reason is that they share the same habits of eating too much and exercising too little”可知,发胖的主要原因是吃得太多又运动得太少,这都是不平衡的生活方式。2According to the author, how can we make exercise more interesting?A. By taking varied exercise.B. By choosing simple exercise.C. By doing regular exercise.D. By sticking to outdoor exercise.答案A解析从Exercise is boring这个小标题下面的第二、三句话可知,避免运动的单调可以通过进行多种形式的运动来解决。3What is the authors opinion about “No pain, no gain” in exercising?A. Keeping fit is essentially a painful experience.B. Exercise should be stopped if continuous pain is felt.C. Pain in exercise is a precondition for reaching your goal.D. Getting used to pain leads to positive changes in your body.答案B解析从No pain, no gain这个小标题下面的第三句话可知,锻炼时如果身体疼痛则表明出了问题,继续锻炼会对身体造成严重伤害,因此应该停止锻炼了。4What is the purpose of the passage?A. To declare the importance of keeping fit.B. To clarify some misconceptions about fatness and exercise.C. To confirm what has long been believed about keeping fit.D. To explain some medical facts about being fat and doing exercise.答案B解析文章第一段就点明了本文的主题。三、完形填空This year John was overjoyed by the Christmas season. He was being a 1 . He knew soon he would be old enough to 2 the orphanage(孤儿院). He was 3 by this expectation. He would save his orange, the Christmas gift, until his 4 in July. If he 5 it very carefully, he might be able to eat it on his birthday.Christmas day finally came. Entering the big dining hall, John could smell the 6 aroma(味) of meat. Because of his excitement, he lost his footing, causing a 7 . Immediately the master 8 , “John, leave the hall and therell be no 9 for you this year.” Johns heart broke 10 . Tears in eyes, he turned and went swiftly back to the cold room so that the children would not see his 11 .Later he heard the door open and some children entered. Little Elizabeth 12 a piece of rag. “Here John,” she said, “This is for you.” John was 13 by her innocence as he 14 the bulge(鼓胀) in her hand. Lifting back the edges of the rag, he saw a big juicy orange all peeled and quartered. and then he 15 what they had done. Each had 16 their own orange by sharing a quarter and had created a big, beautiful orange for him. John never forgot the love and sharing his friends had shown him that Christmas day. Johns beginning was a poor existence; 17 , his growth to manhood was 18 by wealth and success. 19 that day, every year he would send oranges to children in orphanages. His desire was that no child would ever spend Christmas without a(n) 20 Christmas fruit!1A. father B. master C. man D. soldier2A. leave B. assist C. rebuild D. escape3A. disappointedB. excited C. annoyed D. embarrassed4A. graduation B. anniversary C. wedding D. birthday5A. polishedB. hid C. preserved D. planted6A. awful B. strange C. sour D. unusual7A. disturbance B. praise C. loss D. misunderstanding8A. whistledB. shouted C. whispered D. sighed9A. friend B. toy C. prize D. orange10A. quietly B. slowly C. violently D. narrowly11A. delight B. sorrow C. excitement D. surprise12A. helped out B. picked out C. held out D. tried out13A. touchedB. puzzled C. shocked D. amazed14A. pointed toB. stuck to C. searched forD. reached for15A. wondered B. realized C. analyzed D. ignored16A. collected B. kept C. sacrificed D. picked17A. however B. besides C. instead D. therefore18A. replied B. returned C. reactedD. rewarded19A. In search ofB. In memory of C. In favor ofD. In honor of20A. mon B. expensive C. special D. large答案与解析本文是一篇记叙文。文章主要讲述了John在孤儿院的经历,意在教育我们要学会爱别人,要学会与他人分享。1C根据下文中的“he would be old enough”可知,他将成为一个男子汉。故选C。2A在孤儿院长到足够大时就得离开。leave意为“离开”,符合语境。故选A。assist意为“帮助”;rebuild意为“重建”;escape意为“逃脱”,均与语境不符。3B根据文章第一句“This year John was overjoyed by the Christmas season.”可知,他对这种期待感到兴奋。excited意为“兴奋的”,符合语境。故选B。disappointed意为“失望的”;annoyed意为“恼怒的”;embarrassed意为“尴尬的”,均与语境不符。4D根据下文中的“eat it on his birthday”可知,John想把橘子留到他生日时吃。故选D。5C根据上文可知,从圣诞节到第二年七月份他的生日那天,橘子需保存很长时间。preserve意为“保存”,符合语境。故选C。polish意为“磨光,改进”;hide意为“隐藏”;plant意为“种植”,均与语境不符。6D此处指圣诞节时孤儿院的餐厅里不同寻常的肉香味。unusual意为“不寻常的,与众不同的”,符合语境。故选D。awful意为“可怕的”;strange意为“奇怪的”;sour意为“酸的”,均与语境不符。7A由于失足,自然引起了骚乱。disturbance意为“骚乱”,符合语境。故选A。praise意为“表扬”;loss意为“损失”;misunderstanding意为“误会”,均与语境不符。8B根据上文可知,他失足引起骚乱;再根据下文孤儿院的主人所说的话可知,他对John喊叫。shout意为“喊叫”,符合语境。故选B。whistle意为“吹口哨”;whisper意为“低语”;sigh意为“叹气”,均与语境不符。9D根据第一段第五句中的“He would save his orange, the Christmas gift”可知,圣诞节的礼物是橘子。所以此处告诉他今年他得不到橘子礼物了。故选D。10C因听到他得不到橘子,所以他的心应是猛烈地碎了。violently意为“猛烈地”,符合语境。故选C。quietly意为“安静地”;slowly意为“慢慢地”;narrowly意为“勉强地”,均与语境不符。11B根据上文和本句中的“Tears in eyes”可知,John因为没有橘子,所以内心很悲伤。sorrow意为“悲伤”,符合语境。故选B。delight意为“高兴”;excitement意为“兴奋”;surprise意为“惊讶”,均与语境不符。12C根据下文John看到橘子可知,小Elizabeth递出一块布,里面有橘子。hold out意为“伸出,递出东西”,符合语境。故选C。help out意为“帮助摆脱困难”;pick out意为“挑选出”;try out意为“试验”,均与语境不符。13A此处指John被她的纯真感动了。touch意为“感动”,符合语境。故选A。puzzle意为“使疑惑”;shock意为“使震惊”;amaze意为“使惊奇”,均与语境不符。14D小Elizabeth给他东西,他自然是伸手去拿。reach for意为“伸手去拿”,符合语境。故选D。point to意为“指向”;stick to意为“坚持”;search for意为“寻找”,均与语境不符。15B当看到一个组合成的橘子时,John意识到他们所做的事。realize意为“意识到”,符合语境。故选B。wonder意为“想知道”;analyze意为“分析”; ignore意为“忽视,不理睬”,均与语境不符。16C根据下文中的“sharing a quarter and had created a big beautiful orange for him”可知,这些孩子每个人都奉献出了自己四分之一的橘子,为John制作了一个巨大而美丽的橘子。sacrifice意为“奉献,牺牲”,符合语境。故选C。collect意为“收集”;keep意为“保持”;pick意为“捡”,均与语境不符。17A空格前提到“John最初生活得很贫困”,空格后意为“在他的青年时期上帝给了他财富和成功作为奖励”,前后分句表示转折关系,所以副词however意为“然而”,符合语境。故选A。besides意为“除之外,而且”;instead意为“代替,反而”;therefore意为“因此”,均与语境不符。18D根据上文语境可知,reward意为“奖赏,奖励”,符合语境。故选D。reply意为“回答”;return意为“返回”;react意为“反应”,均与语境不符。19B此处指为了纪念那年的圣诞节,他每年都会将橘子送给孤儿院的儿童。in memory of意为“纪念“,符合语境。故选B。in search of意为“寻找”;in favor of意为“支持”;in honor of意为“庆祝”,均与语境不符。20C此处是指他希望所有儿童都能度过一个有特别圣诞水果的圣诞节。special意为“特别的”,符合语境。故选C。mon意为“共同的,普通的”;expensive意为“昂贵的”;large意为“大的”,均与语境不符。
展开阅读全文
相关资源
正为您匹配相似的精品文档
相关搜索

最新文档


当前位置:首页 > 图纸专区 > 高中资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!