2019-2020年高考英语一轮复习话题语篇专攻练8旅游交通一外研版.doc

上传人:tian****1990 文档编号:1960070 上传时间:2019-11-11 格式:DOC 页数:9 大小:44.50KB
返回 下载 相关 举报
2019-2020年高考英语一轮复习话题语篇专攻练8旅游交通一外研版.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019-2020年高考英语一轮复习话题语篇专攻练8旅游交通一外研版.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019-2020年高考英语一轮复习话题语篇专攻练8旅游交通一外研版.doc_第3页
第3页 / 共9页
点击查看更多>>
资源描述
2019-2020年高考英语一轮复习话题语篇专攻练8旅游交通一外研版. 阅读理解A(xx佛山模拟)Leeds Castle is in Kent, England. 5 miles(8 km)southeast of Maidstone. It is built on islands in a lake formed by the River Len to the cast of the village of Leeds. It has been open to the public since 1976. Opening time: April to September: 10: 0018: 00October to March: 10: 0017: 00Tickets: Tickets are valid for one year from date of purchase giving free repeat visits to the Castle, grounds and attractions. Excludes special ticketed events and Christmas Day. Adult tickets: 24 singleChild tickets: 16 single(415 years old)Kid ticket: free(under 4)Transportation: Coach or express: National Express from London to Leeds Castle directly. Train: Any train from southern cities to Bearsted transfer by Spot Travel to Leeds Castle. 15 minutes ride, goes by each hour. The Upstairs Tour: Thursday 21st April, 11: 30 a. m. See the State bedrooms, not normally on show to the public. Hear about the guests of the roaring 1920s. See the bedroom where Edward and Simpson stayed and where Pavarotti was acmodated during his visit. Price: 5 per person. A valid entrance ticket is required per person. Embroidery(刺绣)Taster Workshop: Sunday 5th June, 10: 30 a. m. Learn the basics with expert supervision from members of the Embroiderers Association and sew your own small piece of embroidery to lake home and frame to turn into a cushion or handmade greeting card. Price: 20 per person. A valid entrance ticket is required per person, including refreshments and all materials. 【文章大意】本文属于广告阅读, 介绍了英格兰肯特郡的Leeds Castle以及有关的交通、价格等信息。1. How much should an adult with a child pay to enter Leeds Castle? A. 10. B. 24. C. 16. D. 40. 【解析】选D。数字计算题。根据Adult tickets: 24 single; Child tickets: 16 single(415 years old)可知, 一个成年人和一个儿童的票价应该是24+16=40。故选D。2. What can visitors see during the Upstairs Tour? A. Pavarotti. B. The State bedrooms. C. A show. D. Artworks. 【解析】选B。细节理解题。根据The Upstairs Tour中的See the State bedrooms, not normally on show to the public. 可知, 在The Upstairs Tour中可以看到State bedrooms。故选B。3. To visit the Embroidery Taster Workshop, you have to_. A. get an entrance ticketB. show your greeting cardC. know about embroideryD. join an association【解析】选A。细节理解题。根据最后一句A valid entrance ticket is required per person, including refreshments and all materials. 可知要想进入Embroidery Taster Workshop一定要有门票。故选A。BThe best family vacation that ever had was going on a road trip to Myrtle Beach. The trip was for 2 weeks during the March break from school. This trip was probably about 20 years ago so it was before the time of things like portable video games and being able to watch movies in the back seat. So to pass the many hours of travel my brother and I had to entertain ourselves and each other. My mum would set the back up so that it was our own little playroom. She would pack everything up in the feet well so that we had a big level area to play in. We would play cards and board games. When it got to the point that we were at each others throats we would be sent back to our own side of the seat and would be forced to either nap or read by ourselves until we could be friendly to each other again. I can remember us playing for quite some time when we turned the back seat into a spaceship and travelled around the earth. Another time we turned it into a kitchen and had a bake-off(食品烘烤赛). But the thing that I remember the most and that gave us many hours of enjoyment was using each others faces as silly Plasticine(普萊斯蒂辛橡皮泥)and making funny faces. We would see how far we could stretch each others mouth open, see how thin we could make the others eye by pulling on it. We would keep going until one of us begged for mercy because we had to give our faces a rest. So while I can remember us having a great time on the beach, laughing a lot trying to put the tent up in the rain, what I remember the most of that trip and what always makes me smile the most is remembering the pain that our faces would be in after the trip. 【文章大意】本文讲述了作者和家人在旅途中消磨时光的故事。4. What did the author do when traveling to Myrtle Beach? A. Watch movies. B. Play video games. C. Have fun with his brother. D. Pack things up to amuse himself. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段第一句So to pass the many hours of travel my brother and I had to entertain ourselves and each other. 可知选C。5. What does the author mean by saying “we were at each others throats”? A. We were fighting with each other. B. We used up our skills. C. We were quite out of breath. D. We were about to fall asleep. 【解析】选A。句意猜测题。根据第三段第一句. . . we would be sent back to our own side of the seat and would be forced to either nap or read by ourselves until we could be friendly to each other again. 我们坐回各自的座位, 打盹或独自阅读, 直到我们和好。可以推知: 我们在互相争吵, 故选A。6. What impressed the author most during the trip? A. Playing cards and board games. B. Pulling each others faces and eyes. C. Having a cooking petition. D. Playing with silly Plasticine. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段第二、三句中. . . making funny faces. . .see how thin we could make the others eye by pulling on it. 可知B项符合题意。7. Which of the following titles would best suit the passage? A. An Unforgettable Family TravelB. What Is the Most Meaningful JourneyC. The Good Old Day Never to Be ForgottenD. How to Kill Time While Traveling in the Past【解析】选D。主旨大意题。根据文章最后一段可知文章主要讲述了以前在旅途中如何消磨时光的故事。. 完形填空The“Doorman”On a trip to California, my family stopped for lunch. As we walked toward the entrance to the restaurant, a man, with a_1_beard and dirty hair, jumped up from a bench and opened the door for us. Regardless of his_2_, he greeted us in a friendly way. Once inside, my daughters whispered, “Mom, he_3_”After we ordered our lunch, I explained, telling the kids to look_4_the dirt. We then watched other customers approach the restaurant but many_5_him. Seeing this rudeness truly upset me. The day I became a mother, I had decided to set a good_6_to my children. Yet sometimes when things didnt go right, being a good example was_7_. When our meal arrived, I realized I had left the car-sick pills in the truck. With the windiest trip ahead, the kids needed them, so I_8_myself from the meal and went to get them. Just then, the “doorman” was opening the door for a couple. They rushed past him without even acknowledging his_9_. Letting them in first, I said a loud “thank you” to him as I_10_. When I returned, we talked a bit. He said he was not allowed inside_11_he purchased food. I went back and told my family his_12_. Then I asked our waitress to add one soup and sandwich. The kids looked_13_as we had already eaten, but when I said the order was for the “doorman”, they smiled. When it was time to_14_our trip, I noticed the “doorman” enjoying his meal. Upon seeing me, he stood up and thanked me heartily. He then_15_out his hand for a handshake and I gratefully accepted. I suddenly_16_the tears in his eyestears of gratitude(感激). What happened next drew great astonishment: I gave the“doorman”a_17_. He pulled away, with tears_18_down his face. Back in truck, I fell into deep thought. While we cant choose many things in life, we can choose when to show gratitude. I said thanks to a man who had_19_held open a door for me, and also said thanks for that_20_to teach my children by example. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。主要讲述了作者和家人在驱车旅游途中遇到了一位“看门人”, 并为“看门人”买了一份午餐的故事。这个故事告诉我们要学会向他人表达我们的感谢并关爱他人。1. A. heavyB. longC. messyD. grey【解析】选C。句意: 当我们走到一家餐馆的门口时, 一个胡子杂乱, 头发脏兮兮的男人从餐馆外的凳子上跳了下来, 为我们开了门。为与and dirty hair相呼应, 此处应该填messy“脏乱的”。2. A. serviceB. appearanceC. statusD. attitude【解析】选B。句意: 尽管外表邋遢, 但他跟我们友好地打招呼。该句与上文描述的邋遢形象相呼应, 故选项B符合文意。3. A. smokesB. smilesC. sniffsD. smells【解析】选D。句意: 一走进饭馆里, 我的女儿们就小声说: “妈妈, 那个人臭臭的。”根据上文可推测, 那个人身上气味难闻, 故D符合语境。4. A. beyondB. fromC. aroundD. into【解析】选A。句意: 在我们点过午餐之后, 我解释说不要只看见别人身上的污垢。由下文作者为这个男人点午餐又和他握手可知作者并不嫌弃他脏, 这里作者是告诉孩子看人不能只看外表。故选A。5. A. hatedB. ignoredC. missedD. refused【解析】选B。句意: 接着我们看到其他人来到这个餐馆, 但是许多人都对“看门人”视而不见(ignore)。6. A. targetB. ruleC. recordD. example【解析】选D。句意: 从我成为母亲的那天开始, 我就下决心给孩子们树立好榜样。根据下文中的“being a good example”可知, 答案D符合文意。7. A. stressfulB. accessibleC. awkwardD. tough【解析】选D。句意: 然而有时当事情不对劲儿时, 做个好榜样不是容易的事。8. A. excusedB. freedC. preventedD. withdrew【解析】选A。句意: 由于前面的旅途风会很大, 孩子们需要晕车药, 因此我以此为借口(excuse)离开饭桌去给孩子们取药。9. A. panyB. presenceC. effortD. attempt【解析】选B。句意: 他们从他的身边匆匆走过, 甚至不愿意承认他的存在。pany公司, 陪伴; presence存在; effort努力; attempt企图。10. A. quittedB. marchedC. exitedD. approached【解析】选C。句意: 在我出去的时候, 我让他们先进来, 并故意对他大声说“谢谢你”。exit离开。11. A. beforeB. unlessC. thoughD. since【解析】选B。句意: 他说除非(unless)他买吃的, 否则他是不被允许到餐馆里去的。根据空格前后两个句子之间的逻辑关系可知答案。12. A. storyB. deedC. experienceD. demand【解析】选A。句意: 我回到餐桌上, 给家人讲“看门人”的故事(story)。13. A. concernedB. shockedC. puzzledD. bored【解析】选C。句意: 因为我们已经吃过饭了, 所以孩子们都很困惑(puzzled)。14. A. makeB. startC. takeD. continue【解析】选D。句意: 当我们要继续(continue)旅行时, 我发现“看门人”正在享用他的午餐。故选D。15. A. reachedB. washedC. raisedD. waved【解析】选A。句意: 接着他伸出手要和我握手, 我感激地接受了。根据“for a handshake”可知, reach out ones hand伸出手, 符合语境, 故答案A正确。16. A. watchedB. inspectedC. witnessedD. noticed【解析】选D。句意: 我突然注意到他流下了感激的眼泪。notice注意到, 留意到。17. A. hugB. nodC. liftD. clap【解析】选A。句意: 接下来发生的事情让大家很吃惊: 我给了“看门人”一个拥抱(hug)。18. A. slippingB. rollingC. rushingD. breaking【解析】选B。句意: 他推开了我, 眼泪顺着脸颊流(roll)了下来。slip滑倒; rush冲; break打破。泪水滚下脸颊, 应用roll, 故答案B符合文意。19. A. firmlyB. constantlyC. simplyD. sadly【解析】选C。句意: 我向一个仅仅(simply)为我们开门的人表示感谢。为别人开门只是一件小事, 故答案C符合文意。20. A. journeyB. wisdomC. opportunityD. coincidence【解析】选C。句意: 感谢“开门人”给了我一个给孩子们做榜样的机会。故选C。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(xx孝感模拟)Swedish businessman Nile Bergqvist is delighted with his new hotel, the worlds first igloo(冰屋)hotel. 1. _(build)in a small town, it has been attracting lots of visitors but soon the fun will be over. In two weeks time, Bergqvists ice creation 2. _ (be)nothing more than a pool of water. “We dont see it as a big problem, ”he says. “We just look forward to 3. _(replace)it. ”Bergqvist built his first igloo in 1991 for an art exhibition. It was4. _ successful that he designed the present one, 5. _measures roughly 200 square meters. Six workmen spent more than eight weeks 6. _(pile)1, 000 tons of snow onto a wooden base; when the snow froze, the base 7. _ (remove). After their stay, all 8. _(visitor)receive a survival certificate recording their success. With no windows, nowhere to hang clothes and temperatures below 0C, it may seem more like a survival test9. _a relaxing hotel break. “Its great fun, ”Bergqvist explains, “as well as a good start in survival training. ”The10. _(popular)of the igloo is beyond doubt: it is now attracting tourists from all over the world. At least 800 people have stayed at the igloo this season even though there are only 10 rooms. 1. 【解析】Built。考查过去分词作状语。句意: 建立在一个小城镇上, 冰屋旅馆吸引了很多的游客。这里从句主语和主句主语一致(it), 与动词build之间是被动关系, 故用过去分词built。2. 【解析】will be。考查时态。时间状语In two weeks time两周之后, 可知这里用一般将来时。3. 【解析】replacing。考查动名词。句意: 我们只是期望取代它。look forward to期待, to是介词, 故用replacing。4. 【解析】so。考查固定用法。so successful that. . . 如此成功以至于5. 【解析】which。考查定语从句。非限制性定语从句, 用which指代先行词the present one(现在的冰屋)。6. 【解析】piling。考查固定结构。spend+时间+(in)doing sth. 花时间做某事。故用piling。7. 【解析】was removed。考查时态和语态。句意: 当雪结冰时, 底座被移开。根据句意可知应该用被动语态, 且由前面的froze可知填was removed。8. 【解析】visitors。考查名词单复数。根据句意及限定词all可知此处用名词复数形式。9. 【解析】than。考查固定短语。more than. . . 多于10. 【解析】popularity。考查名词。这里名词popularity作主语。句意: 冰屋的流行毫无疑问: 它现在吸引着全世界的旅游者。public n. 大众attraction n. 吸引tour n. 旅游acmodate v. 容纳entertain v. 使娱乐pack v. 打包presence n. 存在popularity n. 流行
展开阅读全文
相关资源
相关搜索

当前位置:首页 > 图纸专区 > 高中资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!