中考英语第三部分中招题型研究三 阅读理解C 话题2 学生活动(含解析)

上传人:xt****7 文档编号:104860124 上传时间:2022-06-11 格式:DOC 页数:3 大小:45.52KB
返回 下载 相关 举报
中考英语第三部分中招题型研究三 阅读理解C 话题2 学生活动(含解析)_第1页
第1页 / 共3页
中考英语第三部分中招题型研究三 阅读理解C 话题2 学生活动(含解析)_第2页
第2页 / 共3页
中考英语第三部分中招题型研究三 阅读理解C 话题2 学生活动(含解析)_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述
中考英语第三部分中招题型研究三 阅读理解C 话题2 学生活动(含解析)Many children act in TV shows. They work several hours every day, so they can not go to regular school. How do they get an education?In Hollywood, many TV shows are made. About forty teachers give lessons to the children in the shows. They teach wherever their pupils are working. The teachers job is very important. They are responsible(负责)for making sure that the children work only the permitted(允许)hours each week. They are also responsible for making sure that children learn the required subjects. They make sure, too, that the children get enough rest and play, along with their education.Children actors are required to attend classes twenty hours each week. California law says they must be taught from September to June. If they do not make much progress in school, they are not permitted to continue working in TV shows. TV children are usually good pupils, and most of their teachers like this special kind of work. Their classes are held in some wonderful places. Sometimes the “classroom” is a Mississippi riverboat, and sometimes it is the inside of a spaceship. Often the pupils bee famous TV or movie stars.1. Why dont the children actors go to regular school?A. Because they do not get good marks.B. Because there is no school nearby.C. Because they have to act several hours a day.D. Because they have to work all day long.2. Where do the teachers usually hold classes?A. In a classroom building.B. In some interesting places.C. In a Mississippi riverboat.D. In a spaceship.3. The teachers duty is to make sure that the children actors _A. do not overworkB. learn what they must learnC. have enough sleep and playD. all the above4. The pupils are not allowed to continue working if they _.A. do not act wellB. go to regular schoolC. do not get good marksD. cannot bee famous stars5. Which of the following is not true?A. California law does not allow children to act in TV shows.B. Many of the children actors bee famous stars.C. The lessons are given by forty teachers.D. The teachers must teach them from September to June.【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了好莱坞专门为不能定时到校上课的儿童演员们开设的特殊的课程。这些课程由四十多名老师来上,上课地点根据儿童演员们的工作地点确定,常常会选一些有趣的地方。老师们负责确保儿童演员们工作、学习、健康生活娱乐等多方面健康成长进步和发展。1. C【解析】细节理解题。题干意为:为什么儿童演员们不去定时到课的学校上学?A项:因为他们成绩不好;B项:因为附近没有学校;C项:因为他们每天不得不表演若干小时;D项:因为他们不得不整天工作。根据文章第一段第二句可知,他们每天工作若干小时,所以没法去定时到课的学校。故选C。2. B【解析】细节理解题。题干意为:老师们通常在哪里上课?A项:在教学楼里;B项:在一些有趣的地方;C项:在密西西比河的一条船上;D项:在一个宇宙飞船里。根据文章第三段中可知,老师常常在一些有趣的地方上课。故选B。3. D【解析】细节理解题。题干意为:老师们的责任是确保儿童演员们_。A项:不过度工作;B项:学到他们必须要学的东西;C项:足够的睡眠和玩耍;D项:上面所有。根据文章第二段最后三句可知,老师们的责任包括了A、B、C所提及的所有内容。故选D。4. C【解析】细节理解题。题干意为:如果学生们_,他们将不被允许继续工作。A项:表演得不好;B项:定时去学校上学;C项:成绩不好;D项:不能成为著名明星。根据文章第三段第三句可知,如果学生在校成绩不好,就不被允许继续在电视节目中继续工作。故选C。5. A【解析】细节理解题。题干意为:下面哪项不正确?A项:加利福尼亚州法律不允许儿童在电视节目中表演;B项:许多儿童演员成为明星;C项:这些课程由40名老师来上;D项:从当年九月到第二年六月老师必须教他们课程。通读全文可知,B、C、D项内容均符合原文内容,只有A项内容原文并未提到。故选A。
展开阅读全文
相关资源
正为您匹配相似的精品文档
相关搜索

最新文档


当前位置:首页 > 图纸专区 > 中学资料


copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 装配图网版权所有   联系电话:18123376007

备案号:ICP2024067431-1 川公网安备51140202000466号


本站为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有。装配图网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。若文档所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知装配图网,我们立即给予删除!